Volvo Globetrotter XXL
| 11:05 | René Grünfeld

Volvo FH Globetrotter XXL: maatje méér

Volvo introduceert de FH Globetrotter XXL: de grootste cabine op het programma, maar dan met een maatje meer.“We introduceren de Volvo FH Globetrotter XXL-cabine. Die biedt 600 liter meer volume dan een standaard Volvo FH-cabine en een bed waar je ‘u’ tegen zegt. Nog meer comfort, nog meer rust, nog meer een gevoel van thuis zijn”, zegt Volvo erover. Dat is bereikt door de cabine aan de achterkant met 25 centimeter te verlengen. Een zee van leefruimte is het resultaat. Wel moet je er als transporteur rekening mee houden dat de extra centimeters in principe ten koste gaan van de totale laadlengte.

Volvo FH XXL

Leefruimte in de XXL-cabine. Het in hoogte verstelbare bed is 25 cm breder geworden en 13 cm langer. Eronder kun je twee keer 50 liter extra kwijt. Wat wil je nog meer?

Truckstar Festival

De nieuwe XXL-cabine is vanaf 10 juni leverbaar op Volvo FH en FH16 trekkers in 6×2, 6×4 en 8×4-uitvoering en hij brengt 145 kilo extra op de weegschaal. Volvo denkt zelf aan toepassingen in het container-, kipper-, tank- en bulkvervoer, en als 8×4 trekker voor het zwaar- en exceptioneel transport.  Het eerste exemplaar in Nederland is  verkocht aan een transportbedrijf in Gelderland.

Volvo komt met de FH Globetrotter XXL naar het Truckstar Festival maar wil je hem nu al zien, dan kan dat hier.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie