Duivenvoorde Transport
| 09:20 | Arjan Olsthoorn

Volvo FH Electric voor Duivenvoorde Transport

Duivenvoorde Transport heeft een Volvo FH Electric 4×2-trekker in gebruik genomen. De elektrische trekker zet men in voor supermarktdistributie en het transport van groente, fruit, bloemen en planten. De truck is geleverd door Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center.

“De Volvo FH Electric is onze eerste elektrische truck in dit segment”, zegt eigenaar Bernard Duivenvoorde. “Wij vervullen graag een voortrekkersrol in de transitie naar duurzaam transport om goederen zo efficiënt en schoon mogelijk te leveren. Voor ons type werk geloof ik echt in elektrisch en met deze truck gaan we nu ervaring opdoen. We kiezen voor een Volvo FH Electric omdat Volvo Trucks vooroploopt in dit segment en een af fabriek oplossing biedt.”

Support van dealer en opdrachtgever is essentieel bij de stap naar elektrisch, zegt Duivenvoorde. “Dat moet je echt samendoen. We hebben een lange en goede ervaring met het merk en de dealer. Het grootste deel van ons wagenpark bestaat uit Volvo-trucks dus de lijnen zijn kort. Volvo Group Truck Center heeft ons goede informatie gegeven om een keuze te kunnen maken. Ook opdrachtgevers steunen ons in woord en daad, waardoor de stap naar elektrisch mogelijk is.”

Actieradius

De chauffeurs die met de Volvo FH Electric gaan rijden, hebben een training gehad. Duivenvoorde: “Elektrisch vraagt een iets andere manier van rijden. Alles wat je met je rechtervoet te veel doet, heeft gevolgen voor de actieradius. Hier kan een chauffeur weer echt zijn vakmanschap laten zien en dat maakt het ook uitdagend en interessant. De Volvo FH Electric heeft een actieradius van 300 kilometer en een truck rijdt bij ons dagelijks tussen de 300 en 400 kilometer. Het is dus zaak de ritten goed te plannen. Overdag kunnen we indien nodig gebruikmaken van de laadinfra bij het distributiecentrum van onze opdrachtgever Hoogvliet supermarkten, zodat we kunnen bijladen. Bij onze vestiging in Zoeterwoude hebben we een laadpunt waar we de truck ’s nachts opladen.”

Schone stads- en regiodistributie

De aanschaf van een Volvo FH Electric past bij de inspanningen die Duivenvoorde Transport verricht om distributie te verduurzamen. “In 2019 hebben wij Logi Connekt opgericht. Vanuit een hub in Zoeterwoude verzorgen we de stads- en regiodistributie in de regio Leiden met zero-emissie transportmiddelen. Goederen worden bij ons gelost en wij zorgen voor gebundeld transport met 100% elektrische voertuigen naar de klant. Een elektrische truck sluit daar uitstekend op aan.”

Lees ook: Eerste Volvo FH Electric voor Kivits Drunen

Duivenvoorde Transport bestaat sinds 1937 en is van een klein familiebedrijf uitgegroeid tot een transportbedrijf met nu 80 enthousiaste medewerkers en 37 trucks in de vloot. Het bedrijf heeft in Zoeterwoude ook een warehouse van 16.000 m3.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie