Kivits Drunen
| 14:56 | Arjan Olsthoorn

Eerste Volvo FH Electric voor Kivits Drunen

Voor Kivits Drunen kon het nieuwe jaar niet beter beginnen. Onlangs nam deze full service logistiek dienstverlener met trots hun eerste Volvo FH Electric truck in ontvangst, geleverd door BAS Truck Center.

Het is een logische route die uitgestippeld werd. Door te investeren in elektrisch blijft Kivits Drunen namelijk voorop rijden in de energietransitie. Rob van Opzeeland, algemeen directeur, vertelt over de duurzame plannen. De keuze voor elektrisch was een uitgemaakte zaak, stelt Rob.

“Als het aankomt op vergroening en verduurzaming van transport willen wij graag in de kopgroep blijven zitten. Tien jaar geleden startten we als één van de eersten met LNG trucks, dat ontwikkelde zich daarna tot bio LNG trucks. De markt van elektrisch rijden is in ontwikkeling en voor ons is dit hét moment om in te stappen. Met name omdat er nu ook E-trucks op de markt zijn die voldoen aan onze wensen. Qua chauffeurscomfort en levensduur.”

Stil, elektrisch en krachtig

De Volvo FH Electric past in het plaatje dat Rob voor ogen had. “Dit model past qua uitstraling en workability bij onze chauffeurs. Een grote 4×2 trekker met goede cabine en alle bijbehorende faciliteiten. En natuurlijk een sterke accu.” Kivits Drunen start nu met één elektrische truck om zoveel mogelijk te leren en verbeteren. “Het is ons doel om zo snel mogelijk veel kilometers te maken op verschillende distributietrajecten. Hierdoor doen we het snelst brede ervaring op. Dat zal ons in de elektrische toekomst op weg helpen,” aldus Van Opzeeland.

Lees ook: Kleurrijke Volvo FH Efficiency demo

De combinatie Volvo Trucks, BAS Truck Center en Kivits Drunen is al jarenlang een beproefd concept, vertelt Rob. “De toekomst begint nu. Dat begrijpen ze bij BAS en Volvo als geen ander. We trekken al tien jaar met elkaar op. Eerst met LNG, nu met elektrisch. Bij de start van dergelijke innovaties is het prettig samenwerken met partners die deze vernieuwingen toejuichen. BAS Truck Center kent onze organisatie en gaf ons van begin tot eind het juiste advies.”

Investeren in de toekomst

De eerste reacties zijn uiterst positief. “Klanten en stakeholders vinden het goed dat we hiermee bezig zijn. Ze volgen de ontwikkelingen met interesse. Daarbij ben ik ook benieuwd naar de impact voor onze mensen. De chauffeurs zijn erg diesel-mindend en de E-Truck is stil en elektrisch. Dat zal even schakelen zijn voor ze. Maar we gaan het ervaren. Het is een leertraject waarbij wij onze voorsprong in de verduurzaming van transport willen versterken. De ervaringen die we nu opdoen gaan zich later absoluut uitbetalen,” aldus Rob.

Over Kivits Drunen
Kivits Drunen staat 75 jaar na de oprichting nog steeds sterk in de markt. Gericht op transport, warehousing en distributie van temperatuur-kritische producten. Daarmee verbindt het familiebedrijf vers-voedselproducenten aan retailers.

Specificaties Volvo FH Electric
De Volvo FH Electric 4×2 Trekker is compleet uitgerust met een accucapaciteit van 6x 90kWh (=540kWh) met een enorm vermogen van 490kW (666pk). Daarbij kan de truck tot 250Kw DC laden waardoor de truck binnen 2,5 uur volledig is opgeladen. De Volvo is voorzien o.a. Globetrotter XL cabine, Mediapakket met Navigatiesysteem en Dynafleet ondersteuning, Driver pakket, Luchtgeveerde vooras, Adaptive Cruise Control, Sode Collision Avoidance Support, Dodehoek-camera en nog veel meer.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie