Vijf Volvo FH's voor Rumping
| 16:09 | Korneel Luth

Vijf Volvo FH’s voor Rumping

Rumping Transport uit Beverwijk heeft vijf nieuwe Volvo FH’s ontvangen.

Het gaat om FH-trekkers met de Globetrotter XL-cabine en de 13 liter-motor met 460 pk. Directeur-eigenaar Jaap Rumping is trots op de nieuwe trucks en zegt:

“Wij hebben deze nieuwe Volvo’s al in oktober 2012 besteld, zonder dat we ze hadden gezien. De goede contacten die we hebben met zowel Volvo Trucks Nederland, als met onze dealer Van der Linden Van Sprankhuizen gaven ons voldoende vertrouwen. De aflevering hebben we echter bewust pas nu laten plaatsvinden.”

Rumping vervolgt: “Euro 6 was aangekondigd en wij meenden er verstandig aan te doen even de kat uit de boom te kijken om de effecten ervan te kunnen beoordelen.”

Vaak dubbelbemand door West-Europa

De nieuwe Volvo’s worden door Rumping Transport ingezet voor het internationale transport in West-Europa. De trucks rijden vanuit Nederland naar onder meer Frankrijk, Spanje en Italië. “Onze chauffeurs zijn vaak drie a vier dagen van huis. De meeste ritten vinden plaats met dubbele bemanning en dat is ook de reden dat de nieuwe trucks een Globetrotter XL-cabine hebben gekregen. Het geeft de chauffeur net even meer comfort. De cabine is bovendien voorzien van I-ParkCool, de geïntegreerde standkoeling van Volvo Trucks, dat maakt het verblijf in de cabine een stuk aangenamer.”

Vijf Volvo FH's voor Rumping

Twee FH’s met I-See

De vijf nieuwe Volvo’s zijn volledig identiek uitgevoerd op een enkele uitzondering na. Twee van de vijf trucks zijn voorzien van I-See, de innovatieve sofware die het mogelijk maakt nog extra op brandstof te besparen. “We hebben dat gedaan om goed te kunnen beoordelen wat het voor ons kan betekenen. De trucks rijden vaak dezelfde trajecten en nu krijgen we betrouwbaar inzicht in de mogelijke brandstofbesparing door de inzet van I-See.”

Rumping Transport is opgericht in 1928 en gevestigd in Beverwijk. Jaap Rumping is inmiddels de derde generatie die aan het hoofd staat. Het bedrijf doet vooral bulktransporten, staaltransporten en ADR-vervoer. 

Vijf Volvo FH's voor Rumping

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie