| 12:33 | Robert Servaas

Vijf Pacton opleggers voor Wigchers

Wigchers Internationaal Transport uit Schoonoord is een groeiend familiebedrijf. Ook het afgelopen jaar werd het wagenpark uitgebreid. Pacton Trailers uit Ommen leverde recent een vijftal vlakke opleggers af, na eerder dit jaar reeds vijf schuifzeilenopleggers en tien vlakke opleggers geleverd te hebben.

Met een wagenpark van zo’n 85 trucks en 270 opleggers is de transportonderneming actief in de diverse deelbranches van het wegvervoer. Zo is men gespecialiseerd in onder meer transport voor de olie- en gasindustrie, de bouw, de wegenbouw en de agrarische sector. Met een zestigtal kippertrailers wordt het transport van onder meer warm asfalt, freesasfalt, zand, slakken, puin, grond, teelaarde en vervuilde grond uitgevoerd. Naast de huidige directie (de vierde generatie in het familiebedrijf) – Hedy Smit-Wigchers, Jaap Wigchers en Aaldert Kuipers – zijn er zo’n 100 medewerkers actief voor het transportbedrijf uit Schoonoord. Naast deze hoofdvestiging heeft men staanplaatsen in Hoogeveen, Coevorden, Emmen en sinds kort ook in Gieten.


De meest recente traileraanschaf betreft een vijftal open opleggers van Pacton, type TXD.345.L-422. De voorste as van het luchtveerstel is voorzien van een automatische aslift. Daarbij is tevens voorzien in asontlasting als wegrijhulpfunctie tot 30 km per uur. De opleggers zijn voorzien van twee Aspöck Europoint III meerkamer achterlampen en voorts van onder andere zijlampen, steellampen, breedtelichten en werklampen; alle op basis van led-techniek. Onder de maatwerk accessoire-uitrusting van de trailers bevinden zich een rvs-kist links, een wagenbrede stophoutbak, 24 stuks klapbare bindogen en zes rijen rongkokers over de hele breedte van de vloer. Ook in onder meer rongenrekken, breedteborden, wielkeggen in houders en een omklapbaar ADR/VLG bord is voorzien.

“We zetten de open opleggers met name in voor het transport van tuinhout en andere tuinmaterialen die we voor één van de grootste importeurs van Europa vervoeren”, vertelt Hedy Smit-Wigchers. “De shiplapped hardhouten vloer van de opleggers is voorzien van acht container-twistlocks voor één 40 voets of twee 20 voets containers. Het maakt de opleggers multifunctioneel.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie