Vrijbloed Transport
| 10:57 | Arjan Olsthoorn

Vijf MAN TGS 37.470 8×4 trucks voor Vrijbloed Transport

Vrijbloed Transport uit Haarlem heeft de eerste MAN TGS 37.470 8×4-4 in gebruik genomen uit een serie van vijf identieke trucks. Vrijbloed besteedt veel aandacht aan veiligheid en heeft zijn trucks daarom onder uitgerust met MAN OptiView en het Direct Vision systeem.

De nieuwe MAN TGS is uitgerust met een 21 tons Hyva haakarmsysteem en een HMF 19 ton/meter autolaadkraan. De truck werd compleet opgebouwd door Derx Davidson in Haarlem. Het MAN 8×4-4 chassis werd af fabriek geleverd, waarna WVT de vooras aan heeft gepast naar een draagvermogen van 10 ton.

‘Veiligheid waarborgen’

Veiligheid zit diep in de genen bij Vrijbloed Transport uit Haarlem. Bastian Vrijbloed: “Wij rijden veel in de binnenstad en vooral daar is de dode-hoek een belangrijke factor om de veiligheid van chauffeur en omstanders te kunnen waarborgen. Om die reden voeren we onze trucks al jaren uit met een waarschuwing. Vrijbloed zet actief in op de veiligheidssystemen van MAN. Wij hebben nu gekozen voor het digitale spiegelvervangingssysteem MAN OptiView. Een fijne oplossing in combinatie met het Direct Vision systeem met radar detectie. Met OptiView verdwijnt niet alleen de dode-hoek maar is in één beeld alles te zien en met Direct Vision worden zowel de chauffeur als de omstanders gewaarschuwd met een akoestisch signaal.”

Lees ook: Twee MAN TGX 18.510 trekkers voor Fa. Van der Wal

Al jaren MAN

Vrijbloed Transport heeft een vloot van 135 voertuigen en heeft 185 medewerkers in dienst. Het bedrijf is met name actief in de GWW-sector, met als specialisme autolaadkranen. Dit voertuig zal ingezet worden voor transport van bulkgoederen en afvalinzameling. Voor service en onderhoud rekent Vrijbloed op MAN-dealer BTS. Overigens is MAN al jaren een vertrouwd beeld in de vloot. De eerste MAN truck werd in 1968 aangeschaft, en die truck wordt nog steeds gekoesterd door Vrijbloed.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie