Fa. Van der Wal
| 09:31 | Arjan Olsthoorn

Twee MAN TGX 18.510 trekkers voor Fa. Van der Wal

Fa. Van der Wal uit Creil in de Noordoostpolder heeft twee nieuwe MAN’s TGX 18.510 in gebruik genomen. De nieuwe MAN-trekkers zijn onder meer uitgerust het MAN OptiView-systeem en tal van veiligheidsopties, waaronder Lane Return Assist en MAN Comfort Steering.

Het bedrijf houdt zich bezig met de handel in fourage, ruwvoeders, kunstmest en betonproducten voor de agrarische sector. Daarnaast vervoert het bedrijf goederen voor derden. Het wagenpark omvat op dit moment zeven trekker-units met moving-floor-trailers, stenentrailers, schuifzeilopleggers en een semi-dieplader. De trucks rijden nationaal en internationaal. Dat is ook de reden waarom Fa. Van der Wal bij de aanschaf van de twee nieuwe TGX 18.510 trekkers heeft gekozen voor de grootste MAN-cabine, de GX-uitvoering, compleet met standairco.

Focus op comfort en veiligheid

Comfort en veiligheid zijn belangrijk voor Van der Wal. De chauffeurs zijn vaak de hele week van huis en dan zijn dat belangrijke zaken. Daarom zijn de trucks voorzien van alle luxe- en veiligheidspakketten die MAN levert. Zo is er een puike audio-installatie met subwoofer aan boord en is er gekozen voor ACC met Stop- and Go, waarmee de truck volledig tot stilstand komt en zelfstandig ook weer wegrijdt als het verkeer weer op gang komt.

Lees ook: Compacte MAN TGL voor Van A naar Peter

Tailor-made

De 510 pk sterke trekkers zijn voorzien van een PTO met een hydrauliekset voor de moving-floor-opleggers. De volledig luchtgeveerde trekkers zijn uitgevoerd met een 390 cm wielbasis en vele gepersonaliseerde opties, zoals een fraaie lichtbak met daklampen, extra verlichting rondom en een set stevige luchthoorns. De kleurstelling van Van der Wal ziet er bijzonder strak en fris uit, zeker in de sneeuwbuien tijdens de aflevering. De afwerking is door Van der Wal met veel zorg samengesteld, met onder meer de gespoten wielen. De trucks werden opgebouwd en geleverd door MAN-dealer Wierda Bedrijfswagens.

MAN TGX

Creil

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie