Venlo-Venray nummer 1 in logistiek
| 11:49 | Truckstar Redactie

Venlo-Venray nummer 1 in logistiek

Regio wint voor zesde keer verkiezing logistieke hotspot

In Noord-Limburg is er vandaag reden voor een feestje. De regio is namelijk verkozen tot logistieke hotspot van 2013. West-Brabant; de winnaar van vorig jaar werd tweede.

Venlo-Venray heeft op in totaal vijf van de zes criteria op basis waarvan de uitslag tot stand komt de meeste punten behaald.De regio scoorde de meeste punten op het gebied van aanwezigheid van personeel, beschikbaarheid van grond, motivatie van personeel, bereikbaarheid en de rol van de gemeente en regio bij het aantrekken van nieuwe logistieke bedrijvigheid. West-Brabant (Moerdijk, Breda, Roosendaal en Oosterhout) scoorde alleen beter op het criterium beschikbaarheid infrastructuur.

De verkiezing wordt sinds 2005 georganiseerd door collega-blad Logistiek Magazine en Logistiek.nl. Al sinds de start van de jaarlijkse verkiezing zijn West-Brabant en Venlo-Venray de rivalen die strijden om plek 1 en 2. 

Kennishotspot
De Venlose wethouder Stephan Satijn (Economische Zaken en kennisinfra) reageert verheugd op de uitslag, maar kijkt vooruit. “Voor de regio Venlo-Venray zal naast de ‘harde’ infrastructuur de aandacht de komende jaren ook steeds meer komen te liggen op kennisinfrastructuur. Onder andere met de plannen voor de Greenport Venlo Campus zal onze regio van een logistieke hotspot steeds meer doorgroeien naar een kennishotspot.”

Top 10 
In de einduitslag worden Venlo-Venray en West-Brabant gevolgd door de logistieke hotspots Tilburg-Waalwijk (3), Haven Rotterdam (4), Oss-Veghel-Eindhoven (5), Schiphol (6), Maasvlakte (7), Rivierenland (Tiel-Geldermalsen) (8), Arnhem-Nijmegen (9) en Hengelo-Almelo-Enschede (10).

Panel
Een panel bestaand uit 28 experts is dit jaar verantwoordelijk voor de totstandkoming van de Logistieke Kaart van Nederland met daarop de twintig belangrijkste logistieke hotspots. Aan de hand van een stemformulier hebben zij per criterium, zes in totaal, punten uitgedeeld aan de deelnemende regio’s.

Foto: Luchtfoto Greenport Venlo 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie