Ook trajectcontroles in Frankrijk
| 15:57 | Rik Werner

Vanaf eind 2018 ook op gevaarlijke provinciale wegen trajectcontroles

In totaal twintig gevaarlijke N-wegen krijgen vanaf eind 2018 trajectcontroles om de verkeersveiligheid te verhogen. Het gaat meestal om provinciale wegen. Dat meldt het ANP vandaag.

De aan elkaar gekoppelde flitspalen die de gemiddelde snelheid over een bepaalde afstand meten, komen op wegen met veel verkeer en ongelukken.

Negen extra

Het Openbaar Ministerie maakte woensdag bekend dat er nog eens negen wegen bijkomen bij de elf die al in juli waren bekendgemaakt. Uit analyses is gebleken dat juist op deze twintig wegen relatief meer verkeersslachtoffers vallen dan op andere wegen en dat er vaak te hard wordt gereden.

80 en 100 km

Het gaat om wegen waar een maximumsnelheid van zowel 80 als 100 kilometer per uur geldt. Van eind 2018 tot en met eind 2019 worden alle twintig trajectcontroles in fases geplaatst en aangezet. Wie te hard rijdt, krijgt dan een boete. Van de negen wegen die woensdag zijn bekendgemaakt liggen er drie in Noord-Holland (N201, N205 en N9). Bij de elf eerder gepubliceerde gaat het onder meer onder meer om vier wegen in Limburg (N275, N564, N277 en N270). Tot nu toe werden trajectcontroles hoofdzakelijk op snelwegen ingevoerd, zoals op onder meer de A2, A4, A10 en A12.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie