Van Ziel met nieuwe Volvo FH
| 18:27 | Truckstar Redactie

Van Ziel met nieuwe Volvo FH

Wederom komen we een opvallende, mooie nieuwe Volvo FH tegen: de FH460 van Van Ziel uit Kapel-Avezaath.

De nieuwe FH460 voldoet aan de Euro 6-norm en werd onlangs in gebruik genomen.

De truck heeft links mooie RVS-kisten aan het chassis en op de schotel hangt een tanktrailer geladen met de stof natronloog, (natriumhydroxide-oplossing). Dat is een sterke base en heeft als eigenschap bijtend, of corrosief te zijn.

De markt wil schone trucks

Veel milieuvriendelijker is gelukkig de Euro 6-lucht uit de uitlaat. Een belangrijk punt voor Van Ziel: “Wij zien een toenemende vraag uit de markt om zo min mogelijk milieubelastend te zijn”, legt Bart van Ziel uit.

“Zo rijden we veel voor de overheid en daar telt de CO2-footprint bij iedere aanbesteding. Maar het past ook bij ons bedrijf, wij streven naar een minimale belasting”, aldus van Ziel, die samen met zijn broer de dagelijkse leiding over het bedrijf heeft.

Vertrouwen

Dat verklaart echter nog niet direct de keuze van beide heren voor Volvo. “Wij hebben al jarenlang positieve ervaringen met de huidige Volvo FH-modellen, dit kweekt vertrouwen ten aanzien van het nieuwe model. In technologisch opzicht zijn er vele innovaties doorgevoerd en het is een prachtige auto om te zien. Belangrijk is ook onze goede relatie met Van Dijk Groep”, zegt van Ziel.

Groei tegen de trend in

Transportbedrijf Van Ziel B.V. is de laatste jaren, tegen de trend in, flink gegroeid. Het bedrijf heeft zich gefocust op twee verschillende kernactiviteiten.

Enerzijds houdt men zich bezig met het vervoer van (petro-)chemische producten door geheel West-Europa.
Anderzijds doet men het vervoer van drinkwaterchemicaliën. Hiervoor beschikt het bedrijf over diverse gecoate tankwagens die dagelijks worden ingezet om circa 85 waterzuiveringen in Nederland te bevoorraden. De stof natronloog wordt gebruikt om kalk uit het water te halen, en het drinkwater te ontharden.

De leveringen aan (drink)waterzuiveringen geschieden geheel in lijn met de eisen zoals gesteld in de BRL-K15001-richtlijn en dat heeft op 1 mei 2013 geresulteerd in het behalen van het KIWA ATA ATD-certificaat.

Kwaliteit met Nederlandse chauffeurs

Het bedrijf hoopt de komende jaren de groei vast te houden door de kwaliteit verder te verhogen. De inzet van modern materieel in combinatie met goed geschoolde Nederlandse arbeidskrachten vormt hiervoor de basis.

Van Ziel met nieuwe Volvo FH

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie