Van Tuyl Logistics
| 10:17 | Arjan Olsthoorn

Van Tuyl Logistics neemt drie TGX 18.470 trekkers in gebruik

Van Tuyl Logistics uit Gameren schafte onlangs drie nieuwe MAN trekkers van het type TGX 18.470 BLS aan met de grote GX-cabine. De trucks gaan aan de slag in tijd gerelateerd nationaal en internationaal koel- en vriesvervoer. MAN-dealer Rosiervandenbosch leverde de trucks aan het transportbedrijf.

Van Tuyl greep de aanschaf aan om de vloot verder te moderniseren. “Denk aan de nieuwste veiligheidstechnologieën en manieren om het de chauffeur nog beter naar de zin te maken”, zegt John van Tuijl, die samen met broer Richard het bedrijf aanstuurt.

‘Fijne auto’

“De nieuwe trucks zijn uitgerust met ACC met stop en go, regen- en lichtsensor, volledige LED-verlichting rondom, en Lane Change Support met dode hoek hulp. Verder zijn de nieuwe MAN’s voorzien van een standairco en van Easy Control, waarbij diverse bedieningsfuncties ook in het portier zitten.”  De chauffeurs hebben nadrukkelijk inspraak bij het opbouwen van hun nieuwe MAN. Volgens Van Tuijl is dat belangrijk, omdat chauffeurs schaars zijn en hij er alles aan wil doen om ze binnen het bedrijf te houden. “De uitstraling van deze nieuwe is veel mooier geworden en qua rijden is dit echt een heel fijne auto.”

Overnachten

Het comfort van de nieuwe MAN is niet alleen beperkt tot het rijden, benadrukt Van Tuijl. “Ook wanneer er gerust wordt, zien de chauffeurs dat ze meer ruimte hebben dan bij andere merken. Ze hoeven niks te verbouwen en het bed blijkt comfortabel. De matras mag dan dun ogen, hij is het echter niet, en dankzij de lattenbodem ervaren de chauffeurs optimaal slaapcomfort. Een van hen zei dat hij zich de eerste nacht verslapen had.” De chauffeurs zijn verder onder de indruk van het bedieningsgemak van de TGX. “Je kunt bijna alles vanaf het stuur bedienen. Het enige wat daarvandaan niet kunt bedienen is de koffiezetter”, grapt een van hen.

De nieuwe trucks zijn verder uitgerust met de RIO telematica-apparatuur. Tevens genieten de chauffeurs van een optimale muziekinstallatie inclusief subwoofer. “Ten aanzien van verbruik en kosten hebben we er alle vertrouwen dat in MAN het gaat waarmaken”, aldus John van Tuijl.

Opslag en onderhoud

Van Tuyl Logistics uit Gameren, biedt koel- en vriestransport aan. Daarbij wordt meest op de Benelux, Duitsland en Noord-Frankrijk gereden. Het bedrijf beschikt over een moderne vloot van 60 vrachtwagens en 90 trailers. Het onderhoud van de vloot gebeurt in een apart bedrijf,  Transport Service Bommelerwaard. Ook heeft Van Tuyl opslagfaciliteiten voor 30.000 palletplaatsen op verschillende temperaturen genaamd Van Tuyl Coldstores. Sinds januari jongstleden maakt Van Tuyl Logistics deel uit van Lineage Logistics.

MAN TGX Bram van Tuyl Van Tuyl Logistics

1 Reactie
  1. Goedemorgen, ik ken het bedrijf niet , dan alleen van foto’s en papier . Het lijkt mij een mooi en goed bedrijf . Gefeliciteerd met de nieuwe MAN aanwinsten . Ik vind het mooie trucks . Het lijkt mij een goed bedrijf om voor te werken .

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie