Tijssen Goed voor Dieren
| 11:30 | Arjan Olsthoorn

Tijssen Goed voor Dieren zet twee nieuwe CF’s op de weg

De producent en distributeur van diervoeders hecht grote waarde aan kwaliteit en dat moeten de trucks en de opleggers ook uitstralen. Al jaren vertrouwt het in Hazerswoude-Rijndijk gevestigde bedrijf op DAF en de service en assistentie van DAF dealer Blom-DSW.

De nieuwe DAF CF 410 FT-trekkers van Tijssen Goed voor Dieren zijn fraaie creaties waarnaar menig truckliefhebber zal omkijken. De kleurstelling, de belettering en de aankleding van exterieur en interieur van de Super Space Cab’s zijn met zorg gekozen en uitgevoerd.

‘CF past goed bij ons werk’

“De DAF CF past erg goed bij het werk dat we ermee doen”, vertelt Hans van de Wiel, een van de vaste chauffeurs bij Tijssen. “De CF is overzichtelijk, je hebt goed zicht vanuit de lage cabine op de omgeving. Dat is erg prettig omdat we ze gebruiken voor distributie van diervoederproducten bij onder meer dierspeciaalzaken en dan is zicht rondom belangrijk. Gemiddeld bezoeken we per dag met een truck 20 tot 25 adressen, ook plekken waar we weer producten laden die we op het bedrijf nodig hebben. De lage instap van de CF is dan een extra pluspunt. De DAF CF’s 410 staan voor 3-assige opleggers met een liftas en stuuras om het manoeuvreren makkelijker te maken in de steden.”

Uitbreiding wagenpark

De twee nieuwe DAF-trekkers zijn uitbreiding van het wagenpark, dat nu uit 10 voertuigen bestaat. Het werk is toegenomen bij Tijssen. Volgens Hans van de Wiel vooral de laatste paar jaar, onder meer doordat meer mensen een huisdier hebben genomen ten tijde van corona. De eerste nieuwe CF 410 is vorig jaar geleverd en recent is de tweede in gebruik genomen. De trekkers zijn van alle gemakken voorzien, zoals een luxe chauffeursstoel, DEB motorrem, met leder bekleed stuurwiel, audiosysteem met navigatie en camera´s voor de dodehoek en voor zicht achter de oplegger. Aan de buitenkant zijn ze voorzien van extra verlichting en zijn de spiegels, zonneklep en de grille in de lakkleur meegespoten.

Lees ook: GESPOT: dit is de nieuwe DAF CF

Fraai interieur

Het interieur van de CF 410 van Hans is evenzeer het bekijken waard. Vrijwel alles is afgewerkt met leer. De hemel is afgewerkt met geknoopt leer in de stijl van Chesterfield. Er is led-verlichting aangebracht en in de achterwand van de cabine prijkt een DAF-logo met rode achtergrondverlichting. Dat zijn in het oog springende extra’s maar wie goed kijkt ziet nog vele kleine details. Hans: “Bij Tijssen krijgen chauffeurs de mogelijkheid om het interieur te laten verfraaien. Dat het kan maakt het rijden aantrekkelijk. We zijn gemiddeld toch 70.000 tot 80.000 km per jaar onder weg.”

Tijssen DAF CF

Tijssen Goed voor Dieren ook producent

Tijssen Goed voor Dieren brengt verschillende hoogwaardige eigen merken op de markt en is bovendien distributeur van diverse A-merken. De producten worden geleverd aan dierenspeciaalzaken, tuincentra en aanverwante bedrijven die in de dibevobranche beroepsmatig actief zijn. Tijssen heeft een HACCP-gecertificeerde fabriek. Tevens is er een veevoederafdeling met GMP+ certificering (Tijssen Veevoeder B.V.), van waaruit agrariërs, melkveehouders, maneges en pensionstalhouders worden beleverd. Tijssen Goed voor Dieren levert door heel Nederland en deels in België aan ruim 1.000 detaillisten.

Van de eigen merken die op de markt worden gebracht, bestaat inmiddels zo’n 40% uit im- en export. Het netwerk van landen waarmee de gespecialiseerde groothandel zaken doet, is in de loop der jaren uitgebreid tot zo’n 25 tot 30. Tijssen daarover: “We doen alles in eigen beheer. Van het ontwerp van de verpakkingen, het printen van de stickers tot de lay-out van de reclamebrochures die naar onze klanten gaan. Daar ligt onze kracht, omdat we van het allereerste begin van de ontwikkeling van het product tot aan de verkoop aan de consument, onze eigen inbreng hebben en alles kunnen controleren.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie