Nieuwe DAF CF
| 07:00 | Arjan Olsthoorn

GESPOT: dit is de nieuwe DAF CF

Bij DAF Trucks zijn ze momenteel druk bezig met het gereedmaken en het opstarten van de productielijn van de nieuwe XF, XG en XG+. Daar blijft het echter niet bij want de opvolger van de CF laat ook niet lang meer op zich wachten.

De Eindhovense truckfabrikant bouwt hun nieuwe truckrange volgens modulair systeem. Dat wil zeggen dat veel componenten en onderdelen terugkomen op alle cabinevarianten om zo kosten te kunnen besparen. Ook Scania doet dat met hun P-, G-, R- en S-serie en ook Volvo doet dat sinds de introductie van de nieuwe FM.

Productie

Wanneer de nieuwe truckrange van DAF officieel in productie gaat weten we niet. We verwachten dat dat binnen niet al te lange tijd het geval zal zijn. Alle nieuwe DAF’s die je momenteel ziet rijden zijn dus nog pre-productie voertuigen.

De nieuwe DAF CF zou dus vrij snel in productie genomen kunnen worden. Zeker gezien het feit dat er al één gespot is op het fabrieksterrein in Eindhoven.

De nieuwelingen lijkt slecht twee instaptreden te hebben en is daarmee lager dan de nieuwe XF. Wellicht vormt deze truck naast de CF ook de basis voor de LF. In ieder geval krijgt de ‘kleine’ variant ook optionele camera’s in plaats van spiegels.

DAF CF 2021

Bedrijfskleur

Onderstaande nieuweling lijkt te zijn gehuld in de bedrijfskleur van Van Happen Containers. Dat bedrijf rijdt momenteel ook al met een nieuwe XF als veldtest-truck.

11 Reacties
  1. Niet enkel de buitenkant; maar meer nog, en als truckchauffeur waarschijnlijk belangrijker, de binnenkant is enorm veranderd. Ik kan niet wachten tot volgend jaar (september 2023) want dan zal er een nieuwe onder mijn gat komen, en het zal (meer dan waarschijnlijk) de nieuwe CF zijn.

  2. De nieuwe XF, XG en XG+ zijn al erg mooi, ben benieuwd hoe die er uit zien in bedrijfskleuren van firma’s. En als ik nu al de plaatjes van de nieuwe CF zie, dan gaat dat helemaal goed komen. Prachtig!

  3. wat een timing, ik kom regelmatig langs DAF fabriek in Eindhoven , ik sta er verstelt van hoeveel Trucks er nog van de voorlaatste model gemaakt worden en de mooie kleur van de nieuwe serie XF XG en XG+ Ik ben ontzettend onder de indruk en nu de eerste spot foto van de CF .
    Heel veel succes aan alle medewerkers van DAF
    De concurrentie doet ook hun best , maar nu is DAF toch echt de vliegende Hollander , let maar op 2022 word een DAF Truck jaar , Nog even de chip op orde krijgen en de grondstoffen natuurlijk , Ach het moet natuurlijk ook niet te gemakkelijk gaan zou mijn vader zeggen. Dus Simon Loos en Peter Appel Jullie kunnen natuurlijk niet achter blijven See You Later With the Nieuw DAF

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie