Van Moer Logistics
| 11:45 | Arjan Olsthoorn

Van Moer Logistics investeert in 60 Scania Super-trekkers

Van Moer Logistics heeft zestig nieuwe Scania’s bestelt, allemaal van het type 460R Super A4X2NB. Deze nieuwe voertuigen passen volledig in de duurzaamheidsstrategie van de in het Belgische Zwijndrecht gebaseerde transportbedrijf.

Met een 500-tal eigen vrachtwagens, 480.000 m² aan magazijnen, eigen haventerminals en materieel voor transport over water en via het spoor, is Van Moer Logistics in de sector één van de grote namen op Belgisch vlak. “Van Moer zet volop in op duurzaamheid, met naast intermodaal transport, ook efficiënte vrachtwagens die bijdragen aan de nodige flexibiliteit. De keuze van die vrachtwagens bepalen mede de duurzaamheid van de volledige operatie. Scania is een jarenlange en trouwe leverancier van ons. Scania blijft zijn vrachtwagens continu optimaliseren,” aldus Jo Van Moer, CEO van Van Moer Logistics.

13-liter Super

Investeren in vrachtwagens met de nieuwste technologieën is één van de manieren waarop Van Moer Logistics gaat voor duurzaamheid. Het doet dat niet enkel door in te zetten op alternatieve brandstoffen, maar ook met de modernste aandrijflijnen. De keuze om nieuwe 460R trekkers met de 13-liter Super aandrijflijn te bestellen is dan ook een logische stap voor het bedrijf. Jo Van Moer: “Deze modellen kwamen als meest duurzame en kostenefficiënte dieseltruck uit de bus. Bovendien biedt Scania ook een uitstekende service die al jaren resulteert in een nauwe samenwerking.”

‘Tevreden werknemers’

De 60 nieuwe trekkers zullen ingezet worden ter vervanging van oudere modellen, om zo de vloot verder te vergroenen. Een exponentiële groei van de vloot is niet aan de orde, omdat het moeilijk is om chauffeurs te vinden. “Maar ook op dat vlak bieden het comfort en de uitstraling van Scania mogelijkheden,” zegt Felien Van Oost, Marketing & Communication Manager bij Van Moer. “We zetten meer en meer in op Scania, want onze eigen chauffeurs vragen naar trekkers van het merk. Door ook rekening te houden met hun voorkeuren, zorgen we naast duurzaamheid ook voor tevreden werknemers.”

Groeistrategie

Vandaag de dag telt Van Moer Logistics bijna 1.650 werknemers. Het bedrijf blijft uitbreiden met zowel in binnen- als buitenland overnames om de dienstverlening in verschillende sectoren verder te verbeteren. Dankzij partnerships voor transport en logistieke dienstverlening met grote namen als  Umicore, Caterpillar, BASF en Delhaize is de groep vandaag een belangrijk onderdeel van het economische leven in België en daarbuiten. De komende jaren wil Van Moer die positie verder versterken. Een ambitieuze doelstelling waarvoor het vorig jaar onder andere een participatie aanging met de industriële investeringsholding Ackermans en Van Haaren.

Van Moer

V.l.n.r. Jo Van Moer (CEO Van Moer Logistics), Danny De Braekeleer (Scania Regional Sales Manager) en Tom Musiek (Scania Accountmanager).

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie