Twee miljoen kilometer met een MAN TGA
| 14:29 | Truckstar Redactie

Twee miljoen kilometer met een MAN TGA

Bij Breewel uit Mijdrecht heeft een van de MAN’s TGA de uitzonderlijke kilometerstand van twee miljoen gehaald.

De MAN TGA combinatie wordt voornamelijk ingezet op het vervoer van bloemen en planten naar Frankrijk. Meestal ligt het startpunt dan in Honselersdijk op de veiling. Op de retourritten varieert de lading van groenten en fruit tot wijnen. Piet Koole: “Ieder twee weken rijden wij zo´n tienduizend kilometer. Bretagne is het gebied waar wij in de ene week drie keer en de andere week twee keer naar toe rijden. Meestal zijn het wel vaste adressen waar wij de goederen afleveren. Het gaat bijna altijd om tijdkritische goederen dus als de motor eenmaal warm is, moet hij er stevig aan trekken. Het merendeel van de kilometers rijd je toch met snelheden tussen de 80 en 89 km/uur.”

Liefhebber
Piet Koole is een echte MAN-liefhebber. “Ik rijd al meer dan twintig jaar met dit merk en zou eigenlijk niet anders willen. De cabines zijn vierkant en ruim en bieden je als chauffeur alle comfort om je werk te doen. Ik ben zeker geen truck-aaier, maar verzorg mijn MAN wel goed. Regelmatig even de stand van de vloeistoffen controleren en in onze eigen garage er het onderhoud aan laten verrichten dat nodig is. Daarbij gebruiken ze originele MAN-onderdelen en dat werkt ook weer mee aan deze topprestatie. De motor is volledig origineel, het enige dat ooit vervangen is, is een schakeldeksel.”

Origineel
Verder is een groot deel van de lak nog origineel, het onderstel van de bedden en de koelkast, die het nog steeds prima doet. Zaken als matrassen en stoelen zijn inmiddels wel een keer vervangen. “Vergeet niet, je brengt iedere week met twee man vele tientallen uren in die cabine door en het is toch je huis en slaapkamer in die periode. Dan is het fijn om wat meer ruimte te hebben en goed te kunnen slapen. De geluidsinstallatie is nog origineel, maar heeft wel zijn beste tijd gehad.”

Als het aan Piet ligt, rijdt hij nog een hele tijd met deze MAN.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie