| 13:48 | Arjan Olsthoorn

Truckstars Throwback Thursday: van Oostenbrugge Pallets

Een duik in het Truckstar archief levert bijzonder veel ‘o-ja-momenten’ op. Een goede reden om eens terug te blikken op het verhaal van Marc van Oostenbrugge en zijn Scania S730 V8. 

Op de laatste maandag van juli 2018 rijdt tegen 05.30 uur nabij Stellendam op Goeree-Overflakkee juist een truck van Van Oostenbrugge Pallets weg. Het is een andere dan die van Marc (39), want op het terrein van Van Oostenbrugge klimmen we in zijn V8. De trailer is afgeladen vol met ruim zeshonderd pallets. Marc rijdt over het Haringvliet naar de snelweg en vertelt dat ik zijn medewerker en vriend Marco van Seters (43) zag vertrekken: ,,Hij rijdt containers voor Van Oostenbrugge Pallets’’.

Een strakke combinatie

Marc mag dan van veel vermogen houden – getuige zijn 730 pk –, rijden is toch een beetje bijzaak. Een pallethandel draait om inkopen, sorteren, repareren en verkopen. Marc heeft vier werknemers bij zijn pallethandel die onder meer sorteren en repareren. De aanhanger is vlotjes leeg. Daarna rijdt Marc zijn combinatie de straat op, koppelt de aanhanger af en stuurt de bakwagen voor het dok. De opbouw daarvan was in handen van Carrosserie Ellenbaas uit Poortvliet. De motorwagen heeft een sleepas en de opbouwer heeft de laadvloer op verzoek van Marc zo laag mogelijk gehouden. Zo kan hij de pallets hoger laden.

Chic beklede cabine

Terwijl Marc lost, bestudeer ik de chic beklede cabine. Er is geen tweede bed, maar wel vier kastjes die mooi zijn afgewerkt met blauwe stoffering. Aan weerskanten zijn miniatuurtrucks ingebouwd: een Scania R 620, Marcs vorige, en een Scania 143.

De cabine is volledig bekleed

Binnen een uur heeft Marc alle pallets gelost. Hij koppelt zijn aanhanger weer aan en we rijden naar Schaijk, een kleine dertig kilometer verderop in Noord-Brabant. Hier komt de handelaar in Marc naar boven. Op internet tikte hij vijf ijzeren kantelbakken op de kop die hij op zijn pallethandel kan gebruiken voor afvalhout en dergelijken. En als je toch in de buurt bent, dan kun je je handel net zo goed even ophalen.

IJzeren kantelbakken laden in Schaijk

Word abonnee en mis nooit een Truckstar!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie