| 01:17 | Truckstar Redactie

Truckstar reed ‘m zelf

De nieuwe Actros, er is inmiddels veel over gezegd en geschreven, maar wij wilden niets liever dan instappen en een ‘Truckstar rijdt ‘m zelf’ doen met deze dikke Benz.

En dat is gelukt! We konden ons geen beter bedrijf voorstellen om een rit voor te rijden dan één van de trouwste Mercedes-Benz klanten van Nederland, JSB uit Werkendam.

Daar deden ze niet moeilijk en op zondagavond pikten we een strakke koeler aan geladen met veertien pallets voor Ludwigshafen en leeg fust voor een drankenfabriek vlakbij Heidelberg. Na een bakje koffie kregen we het vertreksein en zetten we koers richting Venlo en Duitsland, om op maandagmorgen te lossen, en op twee adressen weer terug te laden voor Nederland.

We wisten natuurlijk al dat ie lekker rijdt, en scherp stuurt, maar het werd allemaal opnieuw bevestigd op onder andere de 61. De nieuwe Actros is prima binnen de lijnen te houden, ook in de smalle baustelles.

Daarnaast bleek opnieuw dat je goed gedoseerd kan manoeuvreren, ook op krappe plekken bij gekke adressen, en we konden met twee man erg comfortabel leven in de ruime cabine van onze GigaSpace.

Qua verbruik deed de Actros het eveneens netjes, en met achttien ton terugvracht hadden onze 510 paarden niet al te veel moeite met de hellingen in de route. Conclusie: Een zeer aangename 1286 kilometer, met overigens bijzonder leuk werk.

Binnenkort lees je in Truckstar een uitgebreid verslag van deze rit, maar als voorproefje kun je hieronder alvast een paar foto’s zien. 

Truckstar reed 'm zelf

Extra foto's Truckstar 12/2015

Truckstar reed 'm zelf

Truckstar reed 'm zelf

Truckstar reed 'm zelf

Truckstar reed 'm zelf 

Truckstar reed 'm zelf

1 Reactie
  1. reactie. van een gepensioneerde internationale na ruim 42 jaar ben ik in julli dit jaar er mee gestopt heb in die 42 jaar de laatste 15 jaar met mercedes gereden en als ik dan nu de laatste nieuwe zie dan heb ik zoiets als maandag begin ik weer man wat een auto.
    groetjes. (nekkerman)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie