Ploeger aan het aardgas
| 13:26 | Truckstar Redactie

Ploeger aan het aardgas

Ploeger Logistics in Harderwijk heeft zijn wagenpark uitgebreid met een Mercedes-Benz Econic op aardgas.

De auto wordt ingezet voor het vervoer van biologische- en reformproducten van opdrachtgever Natudis. De Econic is de eerste aardgastruck waarmee het bedrijf gaat rijden. “We hebben verschillende alternatieve soorten brandstof overwogen”, vertelt Ronald Bos van Ploeger Logistics. “We zijn ervan overtuigd dat aardgas de toekomst heeft. Naast milieuvriendelijk, is deze Econic stil en verkeersveilig. Deze drie punten waren voor ons doorslaggevend om de truck aan te schaffen.”

De truck wordt ingezet voor Natudis, onderdeel van Wessanen Benelux, waarvoor Ploeger Logistics al ruim dertig jaar de logistiek verzorgt. “In onze bedrijfsvoering streven we naar maximale duurzaamheid”, zegt Peter van der Velde, Director Supply Chain bij Wessanen Benelux. ‘Wij werken zoveel mogelijk CO2-neutraal en besteden veel aandacht aan milieuvriendelijkheid en energiebesparing. Deze vorm van transport past hier uitstekend bij.”
De CNG-truck heeft een laadvermogen van negen ton en is geleverd door Wensink Harderwijk, waar Ploeger op zijn beurt alweer jaren zaken mee doet. “We hebben circa honderd trucks van Mercedes-Benz.” Vorig jaar reed Ploeger bij wijze van proef al een tijd rond met een Econic CNG.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie