Truck van het Jaar-nieuws
| 15:42 | Truckstar Redactie

Truck van het Jaar-nieuws

Op zaterdag 31 augustus hielden we onze intake-gesprekken voor het testpanel van chauffeurs voor de Truck van het Jaar-verkiezing 2014.

Eind oktober houden we deze zwaarwegende truckverkiezing. Hierin bepalen beroepschauffeurs wat de beste truck van het moment is. Om tot een representatief en kundig testpanel van chauffeurs te komen was een eerste selectie van bijna vijftig chauffeurs uitgenodigd naar ons pand in Hoofddorp te komen. Deze chauffeurs werden aan de tand gevoeld wat betreft hun potentiële kwaliteiten als trucktesters.

Want dat is waar we voor de tweede keer naar op zoek zijn: een representatieve cross-section van professionele chauffeurs om straks in oktober te gaan bepalen welke truck simpelweg de beste is, en verkozen wordt tot Truck van het Jaar 2014.

Goede chauffeurs

Dat we die goede chauffeurs in ons testpanel zullen hebben is na de gesprekken duidelijk. Verreweg de meeste chauffeurs – veel meer dan de 21 die we nodig hebben – voldoen aan onze criteria. Het niveau lag hoog!

Truck van het Jaar-nieuws
Bijna iedereen ‘got what it takes’ om een goede testchauffeur te zijn.

We zochten gepassioneerde, enthousiaste chauffeurs, die plezier hebben in hun vak, zich interesseren in trucks, ook op gedetaileerd niveau, en die zinnige dingen kunnen zeggen over eerdere positieve en negatieve truck-ervaringen. Bovendien mogen ze best een merken-voorkeur hebben, maar geen merk-idolaat zijn.

Truck van het Jaar-nieuws
Ook aan enthousiasme geen gebrek!

Erg goed om te zien dat zoveel chauffeurs totaal geschikt zijn. Maar het maakt het selectieproces wel lastig. Binnenkort krijgen alle chauffeurs bericht of ze deel uit gaan maken van het testpanel of niet.

Het testweekend is op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober. Uitvalsbasis is net als in 2012 de firma Bouwheer in Zeewolde.

We testen dit jaar opnieuw de topmodellen van alle zeven grote Europese merken met motorvermogens van rond de 500 pk. Vorig jaar waren dat bijna allemaal nog de Euro 5-modellen en won de DAF XF105.

Stap naar Euro 6

Dit jaar zijn de kaarten echter opnieuw geschud omdat er nu een nieuwe DAF XF is, een geheel nieuw ontwikkelde Volvo FH en Renault T-serie, een vernieuwde Iveco Stralis en een Scania Streamline. Ook MAN heeft haar TGX geüpdatet naar Euro 6, maar die veranderingen zijn grotendeels motorisch van aard. Mercedes-Benz was in 2011 vroeg met de nieuwe Actros en zal nu een Euro 6-uitvoering daarvan neerzetten.

Het is onmogelijk vantevoren een voorspelling te doen en te zeggen welke truck de meeste kans maakt. Maar één ding is zeker: het testpanel is van een hoog niveau!

Klik hier als je meer wil lezen over de Truck van het Jaar-verkiezing en zien welke modellen dit jaar meestrijden.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie