Svempas-creatie: Scania Blue Stream
| 10:50 | Truckstar Redactie

Svempas-creatie: Scania Blue Stream

Gelimiteerde uitvoering ter ere van oer-streamline

De Blue Stream is een R-serie trekker die volledig is aangepakt in samenwerking met Svempa Bergendahl, de welbekende Zweedse bouwer van bijzondere Scania trucks. Slechts 200 exemplaren zullen de fabriek in Södertälje verlaten, als eerbetoon aan de 3-serie Streamline die in 1991 werd geïntroduceerd. Volgens eigen zeggen de allereerste gestroomlijnde zware truck. Geïnteresseerden moeten dus snel zijn. 

Svempas-creatie: Scania Blue Stream

Foto: Deze 3-serie demotruck stond model voor de nieuwe Blue Stream

Nostalgie

“Na de introductie van de nieuwe Scania Streamline vorig jaar, kregen we veel positieve reacties van chauffeurs die vroeger de originele 3-serie Streamline nog hebben gereden”, aldus Kristoffer Nyberg, productmanager voor langeafstands trucks bij Scania. “Veel mensen hadden het over de oude demo-kleuren: lichtblauw met roze en paarse striping. Toen we besloten om dit icoon te eren met een speciale editie van de huidige Streamline, hebben we uiteraard Svempa benaderd. Hij is de juiste man voor deze taak.” De Blue Stream wordt gekenmerkt door een hoogwaardige metallic lak, typerende striping en diverse details in het interieur.

Svempas-creatie: Scania Blue Stream

Foto: De Blue Stream wordt alleen geleverd met V8-motoren

“We voelden ons erg vereerd toen we deze opdracht kregen”, vertelt Jan Richter, vaste designer bij Svempas. “We waren natuurlijk geneigd om de originele baby-blauwe tint te gebruiken, maar we wilden ook iets dat bij de huidige tijd past. Zo kwamen we bij deze sprekende blauw-metallic tint uit. De kleur is dynamisch: bij verandering van licht en zichthoek is ook de kleur anders.”

Aerodynamisch

De striping vormt erfgoed van de oude streamline, maar ook hier is deze aangepast aan de huidige tijd, en om de aerodynamische lijnen van de truck te benadrukken. De cabine is standaard al rijk uitgerust, maar naar wens kan de klant meerdere opties toevoegen. Meest opvallende element in het interieur zijn volgens Scania de lederen zetels, uitgevoerd met unieke Blue Stream logo’s in contrasterende kleuren.

“De Blue Stream is een unieke, maar betaalbare truck in het hogere segment”, aldus Nyberg. De truck is te bestellen in alle landen waar Scania actief is, en wordt geleverd met V8 motoren van 500 tot 730 pk. De truck is leverbaar als trekker en als bakwagen en uit te rusten met Highline of Topline cabine. Elke Blue Stream krijgt een unieke genummerde badge op het dashboard. 

Foto’s: Scania Imagebank

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie