Smartphone app helpt bij zoektocht naar parkeerplaats
| 13:46 | Truckstar Redactie

Smartphone app helpt bij zoektocht naar parkeerplaats

Via je smartphone op zoek naar een vrije parkeerplaats. Dat kan vanaf 19 juni met de nieuwe ‘ParckR’ smartphone app. Vooralsnog betreft het een drie maand durende proef.

ParckR informeert over de drukte op parkeerplaatsen, zodat chauffeurs zelf hun rust- en rijtijden vooruit kunnen plannen. De applicatie is voortgekomen uit een samenwerking tussen Rapp Trans, Adapticon, NOKIA en PEEK Traffic.

ParckR meldt dat de benodigde informatie wordt ingewonnen via fleet-managementsystemen en andere voertuigvolgsystemen. Die informatie wordt dan middels een computermodel omgezet naar verwachte bezettingsgraden van parkeerplaatsen.

Een mooi en werkbaar systeem dat door het gebruik van bestaande techniek niet te complex van opzet lijkt te zijn. Enige kanttekening die we hierbij plaatsen is het feit dat er nog steeds een groot percentage trucks rondrijdt zonder dergelijke volgsystemen. Of het ParckR systeem daar wel of geen rekening mee houdt is niet bekend.

ParckR geeft naast informatie over de verwachte drukte, ook aan welke faciliteiten er zijn. Daarnaastkun je als chauffeur je mening geven over een parkeerplaats middels een speciale prikbordfunctie.

Volgende week start op 19 juni het proefproject van ParckR op de transportroute Moerdijk-Venlo. De app geeft informatie over twintig parkeerplaatsen langs de A16, A58 en A67 in Noord-Brabant en Limburg.

De ParckR app is gedurende drie maanden gratis te downloaden en te gebruiken voor Android-smartphones. 

 

 

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie