Sligro
| 09:16 | Arjan Olsthoorn

Sligro Food Group neemt transport Simon Loos over

Sligro Food Group wil het transport dat Simon Loos voor het bedrijf doet voortaan in eigen hand nemen. Het betreft nog een voorgenomen besluit.

Deze overeenkomst omvat de transportactiviteiten van de Sligro Bezorgservice locaties in Amsterdam, Berkel en Rodenrijs, en Drachten, die zullen overgaan naar Sligro. Daarnaast zullen de transportactiviteiten voor de Sligro Bezorgservice locaties in Vianen, Vlissingen, en Sluis worden overgedragen aan Euser.

260 medewerkers

Circa 260 medewerkers zijn betrokken bij deze transactie. Daarvan zal ongeveer driekwart overgaan naar Sligro en ongeveer een vierde naar Euser. Het voorgenomen besluit heeft geen gevolgen voor de arbeidsvoorwaarden, werkgelegenheidssituatie, of standplaats van de betrokken medewerkers. De ondernemingsraden hebben positief geadviseerd met betrekking tot deze voorgenomen transactie.

Peter Appel, CEO van Simon Loos Transport, legt uit: “Voor ons komt dit besluit voort uit een strategische heroriëntatie richting de toekomst. Met deze overdracht geven wij een invulling aan onze ambitie om te groeien en maximaal in te zetten op andere bedrijfsactiviteiten. We hebben er alle vertrouwen in dat onze medewerkers bij onze overnamepartners in goede handen zijn.”

Bas Euser, CEO van Koninklijke Euser, voegt toe: “Een mooie en krachtige uitbreiding om als ‘partner in business’ samen met onze opdrachtgever Sligro Food Group de handen ineen te slaan en de uitdaging aan te gaan. Samen sterk!”

‘Geweldige stap’

“Hiermee zetten wij een geweldige stap voorwaarts in onze ambitie om met Sligro Food Group Transport een deel van onze transportactiviteiten zelf uit te voeren. Onze chauffeurs hebben het waardevolle laatste contact met onze klanten in het dagelijkse bestel- en leverproces. Met de overname van deze activiteiten leggen wij een belangrijk fundament onder Sligro Food Group Transport,” besluit Koen Slippens, CEO van Sligro Food Group.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie