Albert
| 15:07 | Arjan Olsthoorn

Noah4All Wensdag voor zieke Albert

Afgelopen weekend verzorgde Stichting Noah4All een fantastische Wensdag voor Albert, die zo graag achter het stuur zat. Hieronder lees je een verslag van team Noah4All.

Voor de wens van Albert mochten we naar het Friese Kollum afreizen. Wat we niet wisten dat er in de huiskamer van Albert werd geroepen: “O, komen die voor mij?”. Verschrikt keek de familie om zich heen, zij hadden tegen Albert gezegd dat ze naar Madurodam zouden gaan en niets verteld over de Noah4All-wens die stiekem was geregeld. Om van het onderwerp af te komen stuurde ze Albert naar buiten met de mededeling ‘ga maar kijken of de taxi er al aankomt’.

Het wegdek had een wit laagje en het was glad in de straat, Noah4All had het mediateam vooruitgestuurd om het verrassingselement vast te leggen op beeld, maar wel met de mededeling, stel je verdekt op. Het verdekt opstellen gebeurde in de tuin van de buren, je begrijpt het al, een behoorlijke uitglijder, en als Albert al buiten staat en je vraagt aan hem of de deelnemer uit de voordeur komt of achterom, begreep Albert dat de wens toch voor hem was. Toen de cameraman besefte dat hij de deelnemer was, kwam de Noah4All truck de straat in rijden, perfect getimed in een lastige omgeving.

Collega’s

Bij het zien van de Noah4All wenstruck brak Albert, hij is een trotse familieman met een groot chauffeurs hart die getroffen is door een terminale ziekte en daardoor kan hij niet meer rijden. De familie kwam naar buiten om Albert te ondersteunen en kennis te maken met het team. Al snel zat Albert in de cabine en de rest van de familie stapte in en nam plaats in het leefgedeelte.

Op de verzamellocatie in Surhuisterveen, waar ondertussen alle overige genodigden hadden verzameld, werd Albert met een groot toeterconcert onthaald door zijn collega’s en vrienden. Een geëmotioneerde Albert stapte uit en werd met een luid applaus begroet. Zijn voormalige werkgever en collega’s waren massaal aanwezig om Albert en zijn familie een hart onder de riem te steken.

In gesprek met zijn collega’s over hoe Albert was als collega, was iedereen gelijkgestemd, geef hem geen kolen want als hij dat op het vuur gooit blijft hij maar praten. ADHD ten top. Een lachsalvo overstemde de kantine. Onder het genot van koffie kwamen daar de verhalen van toen. De herkenning van vrienden uit het verleden en heden sloopte al zijn stembanden, tijd was er genoeg en de koffiemachine maakte overuren.

Friese route

Het konvooi werd in gang gezet en vertrok voor een mooie route door Friesland. Langs de route werd er veel geknipperd door collega’s en zo voelde Albert weer de tijd van toen door zijn aderen stromen. De rit eindige in het chauffeurscafé In De Klaver te Niebert waar de lunch werd geserveerd. In een gesprek met Albert over het verleden kwam zijn voorliefde van Amerikaanse trucks naar boven. Hij was ooit een trotse bezitter van een Mack Ultraliner waar hij zijn werk mee deed als eigenrijder. Veel in de containers gezeten en door Europa gereden, veel weg van huis maar in zijn Mack voelde hij zich altijd thuis.

Trots vertelde hij over zijn Mack, een achtcilinder met een echte Mack-motor, en daar toerde hij voor Kieserling en Rocotrans, regelmatig in het ‘one way’ werk. Later liet hij de containers voor wat het was en zocht hij het dichter op bij huis. Hij koos ervoor om in loondienst te gaan en zo kwam hij uiteindelijk terecht bij Maters in Huissen, een echt familiebedrijf.

Vrienden en familie

Die waren in grote getallen aanwezig, en allemaal bezitters van de dikke Amerikaanse trucks, het slechte weer zorgde ervoor dat ze helaas hun dierbaar bezit thuis moesten laten. Gelukkig waren er toch nog twee aanwezig om dat gevoel van weleer even naar boven te halen. De gesprekken aan tafel tijden de lunch gingen alle kanten op. Over toen en over nu, wat best wel moeilijk was.

Albert is een familieman, zijn gezin, broers en moeders zijn heel belangrijk voor hem en hij vindt het vooral voor hun moeilijk. Maar het heden kan ook veranderen, een positieve instelling en deze Noah4All wensdag kunnen een wondermiddel zijn, dat hebben wij in het verleden al vaak meegemaakt.

Trots

Met deze positieve instelling sloten wij de dag af en brachten Albert en zijn familie weer naar huis en namen afscheid. Beste Albert, Karin en familie, wij hebben de wens met trots uitgedragen en hopen dat jullie als gezin en familie hier nog heel veel kracht uit kunnen halen voor nu en in de toekomst. Wij zijn dankbaar voor iedereen die aan deze wens heeft meegewerkt, Firma Maters Huissen, dank voor jullie aanwezigheid en steun. Johan en collega’s van Hos Oil Truckwash Surhuisterveen, dank voor het faciliteren. Personeel en uitbater van wegrestaurant In De Klaver, dank voor de geweldige lunch en support. Cock en Martin dank voor de perfecte begeleiding en iedereen die deze wens voor Albert heeft mogelijk gemaakt, zonder jullie was dit niet mogelijk, dank jullie wel.

Team Noah4All

Heb jij ook een wens die met onze doelgroep te maken heeft? Kijk dan op de website van Stichting Noah4All en vul daar het inschrijfformulier in. Verras hem of haar met een dag tussen collega’s, familie en vrienden en breng het chauffeursgevoel nog één keer terug.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie