| 10:44 | Robert Servaas

Sanpellegrino reduceert uitstoot en geluid met Scania LNG trucks

Onlangs nam het Italiaanse transportbedrijf Koiné 50 Scania R 410 LNG trucks in gebruik voor het transport van Sanpellegrino van de bottelarij naar het distributiecentrum 35 kilometer verderop.

In 2018 produceerde Sanpellegrino ruim 1,5 miljoen flessen mineraalwater die worden geëxporteerd naar meer dan 150 landen. Het beroemde mineraalwater wordt gebotteld in San Pellegrino Terme en daarna vervoerd naar het distributiecentrum in Madone. Daarvoor zijn dagelijks zo’n 300 truckbewegingen nodig, 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Een deel van de route voert over bochtige wegen en door kleine dorpen. Om die te ontzien bestaat nu de hele vloot van transportbedrijf Koiné, dat het transport verzorgd voor Sanpellegrino, uit aardgastrucks. Die hebben niet alleen een lagere uitstoot maar zijn ook stiller en dat is een groot voordeel aangezien een groot deel van de transporten ’s nachts plaatsvindt.

De belangstelling voor het rijden op LNG neemt in Italië snel toe. Nu al zijn er 39 tankstations voor LNG verspreid over het land en er worden er nog eens 25 ontwikkeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie