RTL Nieuws
| 11:22 | Arjan Olsthoorn

RTL Nieuws onderzoekt criminele invloed transportsector

Als vrachtwagenchauffeur kun je ongewild in onveilige situaties terechtkomen door drugscriminelen. RTL Nieuws doet daar nu onderzoek naar en roept vrachtwagenchauffeurs op om hun ervaringen te delen in een korte enquête.

Truckstar schreef onlangs over de drugscriminaliteit in de transportsector, in Truckstar 8-2022. Echter is het moeilijk om chauffeurs te vinden die over dit onderwerp willen praten uit angst voor represailles. Met medewerking van de politie hebben wij destijds een drugsgeschiedenis gereconstrueerd, met chauffeur Rijk als fictieve hoofdpersoon, in de hoop dat zijn verhaal zijn collega’s waarschuwt en oplettend en alert maakt. Want al is Rijk misschien niet echt, zijn ervaringen zijn dat wel.

5 vragen

RTL Nieuws doet onderzoek naar de invloed van (drugs)criminelen in de transportsector en wil graag weten wat jij meemaakt onderweg. Vul deze enquête in en help mee. De resultaten worden  anoniem verwerkt en je persoonlijke gegevens worden niet gedeeld zonder jouw toestemming. Voor vragen kun je RTL Nieuws bellen op: 035 671 87 80 of mailen naar onderzoek@rtl.nl.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie