Kleijn Transport
| 09:23 | Arjan Olsthoorn

Kleijn Transport investeert in 10 nieuwe Actros L trekkers

Het in Alblasserdam gevestigde Kleijn Transport heeft wederom gekozen voor een serie nieuwe trucks van Mercedes-Benz. Het wagenpark van het transportbedrijf (zo’n 220 voertuigen) bestaat al voor een aanzienlijk deel uit Actros-trekkers, maar nu komen daar 10 exemplaren bij van de nieuwe Actros L 1845 LS 4×2.

De keuze voor 10 nieuwe Actrossen L staat niet op zichzelf, maar is het gevolg van een jarenlange samenwerking. Tjeerd Hofmeijer, directeur bij de Alblasserdamse transportonderneming vertelt: “Deze nieuwe trekkers sluiten aan in een lange rij trucks van Mercedes-Benz die wij al in gebruik hebben sinds de jaren ‘60. Bij het merk Mercedes-Benz ligt het rijcomfort voor de chauffeur op hoog niveau. Onze Nederlandse en Duitse beroepschauffeurs rijden graag op een Actros. Daarbij is de efficiëntie hoog en het brandstofverbruik laag – zeker in vergelijking met andere trucks die we inzetten. Dat maakt het ook onder de streep een verantwoordelijke keuze. Bovendien is Mercedes-Benz op het gebied van veiligheid vooruitstrevend. Al met al is dit dus een truck die zeer goed past bij wat wij als bedrijf belangrijk vinden.”

Tjeerd Hofmeijer

Tjeerd Hofmeijer, directeur Kleijn Transport.

‘Prettig samenwerken’

Ook de samenwerking met Van Mossel Mercedes-Benz Vans & Trucks Vans is naar tevredenheid volgens Hofmeijer. “In ons werk is het belangrijk dat je altijd kunt rekenen op een partner die voor je klaarstaat. Bij Van Mossel is dat dus zo. Daarbij denken ze ook gewoon mee: onze contactpersonen begrijpen wat we nodig hebben en waar we naartoe willen. Dat is – ook na vele decennia – prettig samenwerken.”

Lees ook: Actros L voor bloemenexporteur Nijssen Jr.

“Onze relatie met Kleijn Transport is inderdaad al jaren goed. Wat dat betreft begrijp ik de keuze voor de Actros L wel. Mercedes-Benz is daarbij in een rap tempo aan het innoveren: de vrachtwagens worden steeds beter. Niet alleen in prestaties maar ook in comfort voor de chauffeur,” vult Rick van der Gijze, accountmanager trucks bij Van Mossel Mercedes-Benz Vans & Trucks, aan.

MirrorCam 2.0

Een van de vele innovaties waarmee de nieuwe trucks zijn uitgerust is de tweede generatie MirrorCam. Van der Gijze: “Kijk. De camera’s zijn aan beide zijden 10 centimeter korter dan voorheen. Dit maakt het voor de chauffeur eenvoudiger om in een rechte lijn achteruit te rijden. Het ontwerp is ook iets aangepast. Zo is er een druiprand aangebracht om te voorkomen dat regenwater op de lens loopt en ongewenste optische effecten veroorzaakt.”

De Actros L trucks van Kleijn Transport zijn ook voorzien van Active Brake Assist (ABA 5) en Predictive Powertrain Control (PPC). “Dit systeem zorgt ervoor dat het voertuig proactief accelereert, rolfasen actief gebruikt en de versnellingskeuze automatisch aanpast aan de topografie en trajecteigenschappen. De PPC kan op die manier 5 procent brandstof besparen op snelwegen en provinciale wegen.”

Nieuwe generatie OM 471-motor

“Op het gebied van brandstofbesparing gooit de nieuwe Actros L van Kleijn Transport om meerdere redenen hoge ogen. Deze trucks zijn voorzien van de derde generatie OM 471-motor met het nieuwste verbrandingssysteem. Dit resulteert in maar liefst 4 procent minder brandstofverbruik en een substantieel lagere CO₂‑uitstoot. De efficiëntieverbetering geeft ook een hoger rijcomfort voor de chauffeur, dankzij een verbeterde koppelopbouw en snellere schakeltijden,” vertelt Van der Gijze.

Lees ook: Actros SLT voor Luijendijk & Van der Wal

Aan de chauffeur is sowieso gedacht bij het samenstellen van de nieuwe Actros L. De truck is uitgerust met standairco, standkachel met restwarmtebenutting, Multimedia Cockpit Interactive, comfort bed onder en boven en koelkast.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie