Rosendaal Transport
| 10:28 | Bert Mateboer

Rosendaal Transport gaat voor Iveco op LNG

Rosendaal Transport stuurt met de komst van twee Iveco S-Way NP’s aan op CO₂-reductie. Rosendaal Transport zet zijn aanwinsten vrijwel volledig in op Duitsland, waardoor het ook maximaal profiteert van het MAUT-voordeel.

Met de Iveco’s op LNG kan het bedrijf besparen op tol- en brandstofkosten. Op termijn is het mogelijk om de meerprijs van deze voertuigen terug te verdienen. Directeur Hans Rosendaal licht dit toe: “Onze business case is gebouwd op basis van 180.000 kilometer per jaar, waarvan 90% op het traject van- en naar Duitsland om voornamelijk stenen, papier, groente en fruit te vervoeren. Hierdoor kunnen wij omgerekend zo’n 30.000 euro per jaar besparen omdat we met onze LNG-trucks geen tolheffing hoeven te betalen in Duitsland.”

Duurzaam

Het bijkomend voordeel voor Rosendaal is dat zij met hun aanwinsten beschikken over de hoogst haalbare actieradius met 1.600 kilometer. Hierdoor kan het bedrijf moeiteloos op en neer pendelen naar Duitsland en tegelijkertijd duurzamere kilometers afleggen. Rosendaal Transport zet bewust deze stap, omdat zij hierdoor hun CO₂-uitstoot kunnen reduceren. Volgens Iveco stoot hun aardgasmotor tot wel 90% minder stikstofdioxide (NO₂) en 99% minder fijnstof uit ten opzichte van zijn diesel tegenhanger. Daardoor rijdt Rosendaal Transport een stukje groener dan vergelijkbare dieseltrucks.

Rosendaal Transport

Mede dankzij het enthousiasme van een chauffeur heeft zijn werkgever besloten om twee S-Way NP’s op LNG aan te schaffen. Het transportbedrijf uit Beek is naar eigen zeggen erg vooruitstrevend op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hans Rosendaal: “Zo zijn alle warehouses voorzien van LED-verlichting en in totaal 205 zonnepanelen. Onze hoofdlocatie in Beek is bovendien volledig gasloos, waardoor we CO₂-neutraal kunnen opereren.  Gelegen in het hart van het knooppunt van drie belangrijke snelwegen (A12, A18 en de Duitse A3) aan de grens met Duitsland, zijn we een allround logistiek dienstverlener die beschikt over in totaal 6.000m² aan opslagruimte.”

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie