D Wide Z.E. Low Entry Cab
| 11:49 | Arjan Olsthoorn

Renault Trucks lanceert D Wide Z.E. Low Entry Cab

De range elektrische vrachtwagens van Renault Trucks wordt verder uitgebreid met de Europese lancering van de D Wide Z.E. Low Entry Cab (LEC). Deze volledig elektrische truck is uitgerust met een nieuwe lage instapcabine.

Deze is speciaal ontworpen om afvalinzameling te vergemakkelijken alsmede de veiligheid van de bestuurders en de medeweggebruikers te vergroten.

Instap 200 mm lager

Met voertuigen van 3,1 tot 27 ton biedt Renault Trucks een uitgebreid gamma elektrische vrachtwagens op de markt. De fabrikant breidt zijn range verder uit met de lancering van een D Wide Z.E. LEC (Low Entry Cab). De Renault Trucks D Wide Z.E. LEC is zo uitgerust dat de chauffeurs moeiteloos en veilig in het voertuig kunnen stappen. De instap in de cabine is 200 mm lager dan bij een standaard distributietruck en is voorzien van een enkele antislip opstap en deuren die in een hoek van 90° opengaan. Dit vermindert aanzienlijk de vermoeidheid van de bemanning die mogelijk wel  meer dan 100 keer per ronde in en uit de cabine moet stappen.

Extra zijruiten

De lage positie van de cabine biedt de chauffeurs een uitstekend zicht rondom, wat leidt tot een optimale bescherming van de mede weggebruikers. Voor nog beter zicht raadt Renault Trucks aan om extra zijruiten aan de achterkant van de cabine te plaatsen, die als optie verkrijgbaar zijn.

De ruime cabine van deze volledig elektrische truck biedt plaats aan de chauffeur en maximaal drie extra bemanningsleden. De optionele vlakke vloer zorgt voor bewegingsvrijheid in het voertuig en maakt in- en uitstappen aan zowel de linker- als de rechterkant mogelijk.

Estepe

De Renault Trucks D Wide Z.E. LEC is in nauwe samenwerking met carrosseriebouwer Estepe is ontwikkeld. De truck wordt geleverd in een 6×2 versie met gestuurde achteras en is in heel Europa te bestellen. Omdat het voertuig volledig elektrisch is, stoot het geen uitlaatgassen uit en is het uitermate geschikt voor gebruik in stedelijke gebieden met zero emissie zones.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie