Tesla Semi
| 16:23 | Arjan Olsthoorn

‘Tesla Semi binnenkort in productie’

Na jaren van vertraging staat Tesla eindelijk op het punt te beginnen met de productie van de Tesla Semi, de volledig elektrische vrachtwagen van het Amerikaanse merk.

Ingewijden zeggen dat de productielijn van de aandrijfas van de elektrische Tesla-vrachtwagen klaar is, dat meldt de website Electrek.

De assemblagelijn zou ook bijna gereed zijn. Dat zijn de laatste benodigde stappen voordat de massaproductie van de Tesla Semi van start kan gaan. Eerder dit jaar werd duidelijk dat Tesla een productiefaciliteit heeft gebouwd in Nevada. Rond het het einde van dit jaar wil Tesla per week vijf stuks van de Semi van de band laten rollen.

800 km bereik

Voor de goedkoopste versie van de Semi moet je volgens ingewijden zo’n 130.000 euro betalen. Daar krijg je een truck voor met een bereik van ongeveer 500 kilometer. Voor meer actieradius betaal je flink meer. De duurste versie kost 170.000 euro en heeft een bereik van ongeveer 800 kilometer.

Tevens meldt Electrek dat de eerste leveringen van de Tesla Semi in het Amerikaanse Californië en het Canadese Ontario zouden gaan plaatsvinden. Zo gaat Pepsi de Semi inzetten in het westen van Amerika.

Het is nog maar de vraag of de Tesla Semi zich ook in Europa weet te bewijzen. Europese truckfabrikanten komen  inmiddels ook met een acceptabele actieradius van hun elektrische trucks. Tevens lijkt de Europese infrastructuur niet ideaal om met een truck van Amerikaans formaat te doorkruisen.

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie