Poolse chauffeurs slachtoffer constructie
| 16:55 | Truckstar Redactie

Poolse chauffeurs slachtoffer constructie

Het faillissement van het Duivense transportbedrijf Beyer Logistiek pakt voor de Poolse chauffeurs van het bedrijf slecht uit.

Beyer Logistics ging op 6 januari failliet, maar de Poolse chauffeurs, die voor de feestdagen naar Polen waren teruggereisd, wisten van niets. Ze stonden op maandag 9 januari voor een dichte deur.

Bovendien hebben ze hun salaris van december 2011 nog niet gehad, en lijkt het erop dat ze daar naar kunnen fluiten. De Nederlandse chauffeurs van Beyer Logistiek waren wel op de hoogte gesteld van het faillissement, en zij vallen nu onder een regeling van het UWV.

Vlieger gaat niet op
Die vlieger gaat voor de Polen echter niet op. Via een dubieuze postbus-constructie kregen de Polen een Pools salaris, vanuit de Poolse postbus-vestiging. Daarom hebben ze geen recht op een Nederlandse uitkering.

Maar de Polen zijn vooral boos over het feit dat ze niet gekend zijn in het nieuws van het faillissement, zo zegt Edwin Atema van vakbond FNV Bondgenoten. Vandaag, op 10 januari, wilden de Polen verhaal halen bij de directeur en de curator, maar ze werden door de politie het pand uitgezet. Ze krijgen wel een hotelovernachting vergoed van Beyer, zo meldt Omroep Gelderland

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie