Politie schiet overvallers neer
| 11:45 | Truckstar Redactie

Politie schiet overvallers neer

De politie heeft in Zeeland drie verdachten van een overval op een chauffeur neergeschoten.

In de nacht van dinsdag op woensdag (24 op 25 januari) werd rond 1:20 uur een slapende chauffeur overvallen in zijn vrachtwagen, door zwaar bewapende mannen.

De overvallers gingen er vervolgens vandoor in een lichte bakwagen; zeer waarschijnlijk niet de truck van de overvallen chauffeur. Het lijkt erop alsof de overval mislukte en de overvallers op de vlucht sloegen.

Vuurwapengevaarlijk
De politie zette hoe dan ook de achtervolging in. Omdat de overvallers gewapend waren, werd het landelijk arrestatie-team ingezet. “We hadden het beeld dat de verdachten vuurwapengevaarlijk waren en dat is ook gebleken”, zegt Marja Vis van de politie in Zeeland tegen de NOS.

Neergeschoten
De achtervolging leidde richting Zeeland. Op de A58 bij Krabbendijke werd de truck gestopt door het arrestatie-team. De overvallers werden alledrie neergeschoten, maar zijn daarbij niet levensgevaarlijk gewond geraakt. Hun identiteit is nog niet vrijgegeven en het is ook nog niet duidelijk of zij zelf ook hebben geschoten. Aan politie-zijde vielen in ieder geval geen gewonden.

Bij de verdachten werd een automatisch wapen aangetroffen en magazijnen voor een vuurwapen. Wellicht hebben de verdachten tijdens hun vlucht andere wapens weggegooid. De drie liggen nu in een ziekenhuis. Over het lot van de overvallen chauffeur is nog niets bekend.

De A58 werd direct na de schietpartij in beide richtingen afgesloten voor onderzoek. De weg gaat in de loop van woensdag weer open.

Bron: PZC / NOS  –  Foto: De politie voert forensisch onderzoek uit op de A58, rond de vlucht-vrachtauto van de gewapende overvallers. (ANP)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie