Peter Appel, Post-Kogeko op nascholing
| 10:13 | Truckstar Redactie

Peter Appel, Post-Kogeko op nascholing

Transportbedrijven Peter Appel en Post-Kogeko hebben aangeklopt bij Kreeft Opleidingen voor chauffeurstrainingen voor de code 95.

Dat betekent dat in totaal zo’n 1.250 chauffeurs de komende jaren bij Kreeft Opleidingen in de nascholing gaan.

Daarbij kunnen de chauffeurs zelf ook hun eigen richting aangeven. “De chauffeurs kunnen kiezen uit een gevarieerd programma van trainingen”, aldus directeur Gert-Jan Kreeft.

Maar de inhoud van de trainingen is wel in overleg met Peter Appel en Post-Kogeko samengesteld. De trainingen sluiten aan bij belangrijke thema’s voor beide vervoerders. Ze zijn allebei groot in het vervoer van levensmiddelen, enkele trainingen zijn hierop toegespitst.

Chauffeur belangrijke schakel in voedselketen

“Het wordt wel eens vergeten dat een chauffeur een belangrijke schakel is in de levensmiddelenketen”, vertelt Peter Appel, directeur van het gelijknamige bedrijf. Hij vervoert met 550 vrachtwagens levensmiddelen voor onder andere Albert Heijn, Sligro, Bakkersland en Spar. “Je hebt toch te maken met de voedselveiligheid. Onze chauffeurs leren hoe ze de lading zonder bederf moeten vervoeren. Hier komt namelijk het nodige bij kijken.”
 
Post-Kogeko rijdt onder andere voor Albert Heijn, Bakkersland, Lidl, Royal FrieslandCampina en DailyFresh Logistics. Richard van den Berg, algemeen directeur, beschouwt zijn chauffeurs als het visitekaartje van het bedrijf. “Alle trainingen dragen er aan bij dat onze chauffeurs daadwerkelijk het visitekaartje kunnen zijn die onze klanten anno nu van ons verwachten. Dit betekent chauffeurs die verantwoord rijgedrag tonen, veilig werken, representatief en vitaal zijn.”

Unieke deal

Nog niet eerder is op deze grote schaal de nascholing voor chauffeurs georganiseerd. “Het is ambitieus om in tweeënhalf jaar 1.250 chauffeurs op te leiden. Wij hebben een systeem ontwikkeld waarmee de chauffeur zelf kan kiezen welke training hij wil volgen. Via smartphone of tablet kiest de chauffeur de training, de datum en locatie en het rooster in het planningsysteem van de vervoerder wordt meteen aangepast”, zegt Gert-Jan Kreeft.
 
Op 1 september 2016 is de nascholing klaar en hebben alle chauffeurs van Peter Appel Transport en Post- Kogeko een geldige Code 95 in het rijbewijs.

Peter Appel, Post-Kogeko op nascholing
Van links naar rechts: Peter Appel, Gert-Jan Kreeft en Richard van den Berg.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie