| 09:00 | Arjan Olsthoorn

Paccar Parts gaat nieuw onderdelen-distributiecentrum bouwen

Paccar Parts start met de bouw van een nieuw state-of-the-art Parts Distribution Center (PDC) in het Duitse Markt Massbach in Beieren. De ceremonie waarbij de eerste spade de grond in ging, markeerde de start van een investering van € 85 miljoen.

“Het nieuwe PDC speelt een belangrijke rol bij het verder verstevigen van onze toonaangevende onderdelenvoorziening aan DAF-dealers en klanten in Duitsland, Zwitserland en het oosten van Frankrijk”, aldus Dick Leek, General Manager Paccar Parts Europe.

Het nieuwe distributiecentrum is 22.000 vierkante meter groot, wordt gebouwd op een terrein van 22 hectare en wordt naar verwachting in 2024 geopend. Het PDC gaat eersteklas service bieden aan het dealernetwerk; waarbij spoedorders binnen enkele uren afgehandeld en verzonden kunnen worden. In het PDC heeft de capaciteit om meer dan 80.000 verschillende onderdelen te herbergen. Voor de allersnelste orderwerking gaat het PDC in Markt Massbach gebruik maken van de nieuwste technologieën en innovaties, zoals spraakgestuurde pickopdrachten, intelligente scanapparatuur en geautomatiseerde verpakkingssystemen.

‘State of the art’

Met het PDC vergroot Paccar opnieuw zijn leidinggevende positie op het gebied van duurzaamheid. Het gebouw heeft zonnepanelen op het dak, dat deels ‘groen’ is, waarbij beplanting zorgt voor een natuurlijke verkoeling van het gebouw. Verder houden duurzame warmtepompen het gebouw het hele jaar door op temperatuur en worden oplaadvoorzieningen voor elektrische trucks geïnstalleerd. Ook zijn alle interne transportmiddelen elektrisch voor een emissievrije en geluidsarme bedrijfsvoering.

Lees ook: DAF presenteert XB als opvolger van LF

“Dit nieuwe state-of-the-art Paccar Parts Distribution Center ondersteunt DAF bij het verder versterken van zijn marktpositie in Duitsland, de grootste truckmarkt van Europa”, aldus Harald Seidel, DAF President-Directeur en Paccar Vice President. “DAF is het grootste importmerk in het Duitse zware trucksegment. We willen verder groeien met onze uitstekende nieuwe generatie trucks die we onlangs geïntroduceerd hebben. De Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG⁺ voor het transport over de lange afstand werd uitgeroepen tot ‘International Truck of the Year 2022’. De Nieuwe Generatie DAF XD voor distributie- en speciale toepassingen ontving deze prestigieuze prijs voor 2023.”

“Dankzij de strategische locatie van het PDC in Markt Massbach kunnen we onze dealers nog beter bedienen en onze eersteklas service op het gebied van onderdelendistributie verder versterken”, aldus Laura Bloch, Paccar Parts General Manager en Paccar Vice President. “We houden met trots onze kernwaarden hoog, zodat we onze klanten maximale voertuiginzetbaarheid, de beste klantervaring en de grootste toegevoegde waarde kunnen bieden.”

Paccar Parts

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie