| 18:22 | Truckstar Redactie

Opnieuw verkeersellende Antwerpen

Nadat vanmorgen in de Liefkenshoektunnel een truck schaarde, ontstonden opnieuw grote verkeersproblemen in de regio Antwerpen.

Even na negen uur begon een trekker met containerchassis te slingeren in de Liefkenshoektunnel. De truck reed in de richting van Nederland en schaarde. Dit ging met zoveel geweld dat de tunnelwand doorboord werd.

Oorzaak onbekend
De chauffeur zou ongedeerd zijn gebleven, zo meldt de Gazet van Antwerpen. Over de oorzaak is niks bekend. Deze kan variëren van een stuurfout van de chauffeur of een andere weggebruiker tot slechte belading of een klapband.

De truck blokkeerde de tunnelbuis met een lange file als gevolg tussen de Waaslandhaven-Zuid en de Liefkenshoektunnel. Al het verkeer werd via de Kennedytunnel gestuurd. Daar beleven grote files echter uit omdat het drukste moment van de ochtendspits al achter de rug was.

Het bergen van de truck werd vanwege de ravage een langdurige en gecompliceerde operatie.

Vaak raak in regio Antwerpen
Het is de afgelopen dagen vaak raak in de regio Antwerpen. Ongelukken met onder andere vrachtwagens hebben het verkeer al verschillende malen ontwricht. Op 8 september schaarde er nog een truck in de Kennedytunnel.

Geen incident management
De problemen worden vergroot omdat dat de Vlaamse variant van het incident management (snelle berging van voertuigen met F.A.S.T.+ teams) momenteel niet functioneert bij het bergen van trucks.

In april dit jaar verliepen de contracten die de Vlaamse overheid had met bergingsbedrijven en de F.A.S.T.+ teams. Die contracten zijn niet vernieuwd en een nieuwe aanbestedingsprocedure laat lang op zich wachten.

Vanaf deze maand zijn de gevolgen hiervan duidelijk. In plaats van uiterlijk vijftien minuten, duurt het nu langer voordat een truck-berger ter plaatse is. De teams zouden vanaf januari weer moeten functioneren.

Foto: GVA

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie