Opnieuw dubbele tacho's ontdekt
| 14:20 | Truckstar Redactie

Opnieuw dubbele tacho’s ontdekt

Opnieuw heeft de politie trucks met dubbele digitale tachografen ontdekt.

Een 64-jarige chauffeur uit Harderwijk liep onlangs tegen de lamp tijdens een controle op de A27 ter hoogte van Zederik. Verder onderzoek bij het transportbedrijf wees uit dat met alle auto’s gerommeld was. In maart werd langs de A15 een chauffeur uit Hellevoetsluis aangehouden die ook een dubbele tachograaf in zijn truck bleek te hebben.

Ditmaal kwam de fraude aan het licht omdat de uren op de rittenstaat van de chauffeur niet overeenkwamen met de gegevens uit de tachograaf. De chauffeur gaf in eerste instantie toe dat hij wel eens een uurtje loog. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

De truck werd tijdelijk in beslag genomen voor uitbouw van de dubbele tacho en pulsgever. Vervolgens werd een bezoek gebracht aan het betreffende transportbedrijf.

Alle zeven trekkers
Daar bleek dat met alle zeven trekkers van het bedrijf gerommeld was. Alle auto’s zijn naar een werkplaats gestuurd voor het opnieuw ijken van de digitale tachografen, en het uitbouwen van verboden materialen.

Dat leverde twee maal een dubbele tachograaf op, drie maal een dubbele pulsgever en twee maal een electromagneet.

Het is nog niet bekend welke straf dit bedrijf boven het hoofd hangt. Manipulatie van de tachograaf is een economisch delict en kan zwaar bestraft worden.
 

Foto: KLPD

4 Reacties
 1. 10 Jaar geleden zag ik dit alles aankomen. Ik heb het voorspeld dat dit alles zo ver zou komen maar iedereen verklaarde mij voor gek. Omdat je alleen niets gedaan kunt krijgen ben ik maar buiten europa gaan wonen. Nu dat het zover is en te laat is om er nog iets tegen te doen beginnen ze allemaal te janken dat ze geen geld meer kunnen verdienen. Ik lach me ziek als ik dit alles nu lees. En geloof me nu maar voor een keertje, het is echt te laat om er nog iets tegen te doen.

 2. mee eens, ik vind het niet raar dat er gefraudeerd word om een fatsoenlijke boterham te kunnen verdienen. Laat de KlPD lekker nuttige dingen gaan doen en de transporteurs gewoon hun werk te laten doen. als je volgens de rijtijdenwet werkt kom je nergens meer.

 3. Zo Helmer.
  Jij begrijpt er ook niks van.
  Laat ze lekker rommelen joh en laat de klpd maar lekker zoeken.
  Je kan toch geen normaal geld meer verdienen met de huidige regels en verkeer en wachttijden bij klanten e.d.
  Ik zou me eerst maar eens verdiepen in deze zaakjes voordart je een reactie geeft!!!!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie