Grote interesse miniatuurveiling Truckstar Festival
| 08:19 | Truckstar Redactie

Nostalgie op Facebook

Veel moois te zien op Facebookgroep Friends of Transportnostalgia

Sinds de intrede van Facebook zijn er duizenden interessegroepen ontstaan waar liefhebbers van een bepaald onderwerp samenkomen. Ook voor transportliefhebbers is er veel moois te vinden. Wij attenderen jullie graag op de groep Friends of Transportnostalgia. Een plaats waar veel te zien is aan oude vrachtwagen foto’s en waar met nostalgische gevoelens teruggeblikt wordt op een hele andere tijd in transportland.

Nostalgie op Facebook
Nog niet eens zo heel lang geleden: de prachtige Mercedes trucks van M.C. Dekker (foto: Cor Bakker)

Herinneringen

Fiats, FTF’s en zelfs Kromhouts: op Friends of Transportnostalgia vind je ze terug op originele foto’s uit de tijd dat deze merken nog volop op onze wegen te zien waren. Maar ook de nu nog bekende merken zijn natuurlijk vertegenwoordigd. Soms in de kleuren waarin de huidige Euro 5 en 6 wagens worden gespoten, veel vaker in aangepaste vorm. En natuurlijk zijn er de grote namen, zoals Kindt, Zurel en Bremken en de Vringer, die inmiddels al jaren van de wegen verdwenen zijn, maar nog altijd voortleven in vele herinneringen.

Nostalgie op Facebook
Het type is inmiddels een zeldzaamheid en de naam United Bos is van de weg verdwenen (foto: Leo Aardoom)

Besloten

Doordat de groep besloten is, moet je toestemming vragen om toegevoegd te worden door één van de beheerders. Het voordeel hiervan is dat nieuwe leden min of meer gescreend worden en er daardoor geen of minimale vervuiling plaats kan vinden. En onder de huidige, ruim 5.600 leden bevinden zich veel oud chauffeurs die naast prachtige foto’s ook veel herinneringen hebben aan vroegere dagen. Dat staat garant voor uren kijk- en leesplezier op de Facebookgroep!    

Om de groep te bekijken, log je eerst in op Facebook en klik je op deze link.

Nostalgie op Facebook
Op Friends of Transportnostalgia is ook écht oud materiaal te vinden (foto: Leo Aardoom)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie