Nog drukker Nog Harder
| 11:15 | Truckstar Redactie

Nog drukker Nog Harder

Nog maar net bekomen van het Truckstar Festival hebben meer dan 10.000 liefhebbers afgelopen weekend genoten van Nog Harder in Lopik.

Nog Harder is geen enorme truckshow. Maar je vindt er wel 175 dikke, strakke en mooie trucks uit veertien verschillende landen! Bovendien staat het bekend om de gezelligheid, én het was nog drukker dan voorgaande jaren.

Volgens Jan Jaap Verweij, één van de organisatoren, waren er meer dan tienduizend bezoekers op deze dertiende editie: “Het was echt een succes!”

Winst naar goede doelen
De entree is ieder jaar gratis, evenals het parkeren. Maar de bezoekers hebben wel lekker geld uitgegeven bij de aanwezige catering. De winst daarvan, 30.000 euro, wordt de komende periode verdeeld over vijftien goeie doelen.

Truckverkiezing
Om de spanning er een beetje in te houden was er eveneens een truckverkiezing die – misschien niet geheel verrassenderwijs – gewonnen werd door Michel Kramer met zijn woeste Scania R730. Harry van Dalen werd tweede met zijn Volvo FH16 700 en de Scania R730 van Ebbe K. Jensen uit Denemarken kreeg de derde prijs. 

Ook op Nog Harder werd een decibellencontest georganiseerd. Die werd gewonnen door de Scania 143 Streamline van Peter van Setten. Ook het vermelden waard is dat Nog Harder georganiseerd en gerund wordt door 120 vrijwilligers!

Klik hier voor de fotopagina.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie