Interessante vakantiekiekjes
| 15:42 | Truckstar Redactie

Interessante vakantiekiekjes

Nieuwe Mercedes Atego gespot in Duitsland.

Het is zomer en dat betekent dat half Nederland weer uitzwerft over Europa om te genieten van een welverdiende vakantie. Ook Judith Kasper uit Groesbeek verliet de thuisbasis en trok richting Zuid-Duitsland. 

Onderweg trof ze ergens tussen Baiersbronn en Forbach een tweetal bijzondere trucks. Judith meldt dat haar kennis van trucks minimaal is. Toch was het haar door de bijzondere kleurstellingen en de vele meetapparatuur op de trucks wel duidelijk dat het hier om twee uitzonderlijke exemplaren ging, dus schoot ze snel een aantal foto’s. “Ik kan verder geen info geven over de trucks, maar een kennis dacht dat het hier ging om een nieuwe Iveco of Mercedes.”

Een kenner ziet meteen dat het om dat laatste merk gaat. Daarvan ontvingen we al eerder foto’s, maar die van Judith zijn van een betere kwaliteit. Mercedes vernieuwd op dit moment het gehele wagenpark met als topstukken de Actros en de Antos. Die zijn inmiddels al geintroduceerd en de nieuwe Atego moet de nieuwe familie compleet maken. Op de foto’s is duidelijk te zien dat de Atego nog beschikt over de ‘oude’ cabine, maar het front lijkt wel compleet aangepast te zijn aan de nieuwe ‘familielooks’. De koplampen zijn qua design echter van eenvoudiger aard dan bij zijn grotere broers.

Interessante vakantiekiekjes

‘Eenvoudige’ rechthoekige komplampen

IAA?
Judith meldt verder dat de chauffeurs van de gecamoufleerde trucks geen informatie loslieten over de voertuigen. Judith: “Wel kon er vermeld worden dat de trucks vanaf komend jaar te koop waren.” Een introductie binnen niet afzienbare tijd lijkt ons dan ook een logische stap voor Mercedes, zeker nu bekend is dat de middelste telg in de Mercerdes-familie; de Antos op de IAA te bewonderen zal zijn. We houden je op de hoogte. 

Interessante vakantiekiekjes 

De lijnen van de al geintrodudeerde Actros en Antos zijn terug te vinden in de grille van de testtrucks

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie