Hi-Way komt naar Gorinchem
| 11:02 | Truckstar Redactie

Hi-Way komt naar Gorinchem

Nieuw topmodel Iveco voor het eerst te zien op Carrosserie Vakdagen.

Helaas viel ons eigen Truckstar Festival voor Iveco net iets te vroeg om de nieuwe Stralis Hi-Way aan het publiek te tonen. Toch is het nieuwe Italiaanse topmodel nog deze maand te bewonderen op de Carrosserie-Vakdagen die op 28,29 en 30 augustus plaatsvinden in de evenementenhal in Gorinchem.

De Hi-Way is een verregaande doorontwikkeling van de huidige Stralis. Zo beschikt de truck over de nieuwe Fiat Power Train (FPT) motoren met common-rail en ‘Hi-eSCR’ wat zoveel betekent dat Euro 6 bereikt wordt met hoogwaardige ad-blue techniek. EGR (uitlaatgasrecirculatie) blijft bij Iveco achterwege. Bijzonder, want andere merken hebben wel EGR nodig om de nieuwe emissie-eisen te bereiken. 

Iveco claimt met de nieuwe motoren een vermindering van de Total Cost of Ownership te bewerkstelligen tot 4 procent.

Naast nieuwe motoren biedt de Hi-Way ook goed nieuws voor de chauffeur in de vorm van een compleet aangepast interieur met onder andere een fraai vormgegeven nieuw dashboard.

Nieuw is ook de Iveconnect-Fleet boordcomputer. Hiermee kunnen fleetowners de prestaties van ieder voertuig en zijn chauffeur monitoren.

Naast de Hi-Way introduceert Iveco ook de Hi-Road (slaapcabine, 2,30 meter breed en leverbaar met hoog en laag dak), en de Hi-Street (dagcabine, 2,30 meter breed). 

In Truckster nummer 9, die nu in de winkel ligt lees je alles over onze eerste ervaringen met de nieuwe ‘grote Italiaan’.  

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie