Nieuwe Scania G280's Jos Dusseldorp
| 11:36 | Korneel Luth

Nieuwe Scania G280’s Jos Dusseldorp

Jos Dusseldorp neemt vijf nieuwe bakwagens in gebruik.

De chauffeurs van transportbedrijf Jos Dusseldorp uit Lichtenvoorde zijn sinds kort onderweg met vijf nieuwe Scania G280 bakwagens.

De trucks hebben de negen liter-motor van Scania met 1.400 Nm koppel (en 280 pk), en Opticruise-versnellingsbak. Bovenop alle aandrijftechniek zitten ruime G-serie Highline-cabines.

Chauffeurscomfort en kosten

Daarmee hebben de chauffeurs weinig te klagen, maar volgens een persbericht van Scania Nederland was de zogeheten total cost of ownership een belangrijke factor voor eigenaar Eddy Dusseldorp in de aanschaf van de vijf trucks.

Het dieselverbuik van de negen liter-motor en de reparatie- en onderhoudskosten zijn volgens Dusseldorp laag. Eveneens laag is de instap van de trucks, wat bijdraagt aan het chauffeurscomfort en minstens zo belangrijk wordt bevonden.

De G280’s zijn geleverd door Scania Gaanderen. Jos Dusseldorp werd in 1955 opgericht. Het is uitgegroeid van een bedrijf met één voertuig tot een bedrijf met zeventig trekkende eenheden, 150 afzetbakken en 18.000 m2 opslagruimte.

Er werken meer dan honderd mensen bij het bedrijf. Men vervoert meubilair, tuinmeubilair, keukens, witgoed en bruingoed; veel schadegevoelige producten dus. Daarnaast doet men verhuizingen, warehousing en ander werk.

Nieuwe Scania G280's Jos Dusseldorp
Een ruime cabine met een fijne instap, wat wil je nog meer?

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie