Riwald Dakar Team
| 08:55 | Arjan Olsthoorn

Nieuwe Renault truck voor Riwald Dakar Team

Het Riwald Dakar Team is de afgelopen maanden druk bezig geweest met alle voorbereidingen voor de aankomende versie van Dakar. Na eerdere testen in Polen, heeft het Riwald Dakar Team hun nieuwe rallytruck gepresenteerd.

Naast de hybride truck van Gert Huzink, heeft Pascal de Baar gereden met de tweede Renault Truck C460, de nieuwste aanwinst van het team.

Het Riwald Dakar Team, dat deelneemt aan het Dakar Future project met de hybride truck, kreeg de kans om nog een Renault C460 Dakar truck voor rijder Pascal de Baar toe te voegen aan het team. Voor de aankomende editie van de Dakar is het helaas te kort dag om deze al om te bouwen naar hybride, maar de truck is al helemaal geschikt voor de ombouw in de toekomst. Het team gaat dit jaar dus met twee dezelfde trucks naar Dakar, waarvan een dus hybride en de andere diesel, met als voordeel dat de beide trucks identiek zijn.

Renault C 460

‘Geweldige stap’

Gert Huzink over de nieuwe truck: “De kans deed zich voor om het team te gaan versterken met nog een Renault C460 Dakar truck. Dit hebben we kunnen realiseren en dit is een geweldige stap voor het team. Niet alleen qua uitstraling, maar ook voor de mogelijkheden die dit met zich meebrengt voor de komende editie van de Dakar.” Gert vervolgt: “Wij denken met de aanvulling van de truck binnen het team, niet alleen een mooie eenheid, maar ook praktisch hier veel aan te hebben.”

Groot voordeel aan dezelfde trucks is dat alle onderdelen, banden en techniek hetzelfde zijn. De nieuwe truck van Pascal – die waar nodig assistentie kan verlenen aan de truck van Gert – is lichter en kan hierdoor meer onderdelen en materiaal meenemen. Met de volledige support van MKR Technology aankomende Dakar geeft dit alleen maar meer zekerheid.

Eenheid creëren

“Er is de afgelopen dagen erg hard gewerkt aan de trucks, maar vooral aan die van Pascal om die in de team uitstraling te zetten. Dit is geslaagd en we hebben nog wat test kilometers kunnen maken in Eersel. Hier hebben we de kans gehad om een shake down te doen met de trucks en om Pascal nog even beter kennis te laten maken met de nieuwe truck. Het doel om beide trucks gelijk te hebben, ondanks het feit dat de aandrijving anders is, om een professionele uitstraling te hebben en een eenheid te creëren. Na de test afgelopen weekend gaat het team de laatste puntjes op de i zetten, waarna alles – inclusief beide trucks – eind deze week op de boot gaat in Marseille. Dakar, here we come”, besluit Huzink.

Dakar Renault

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie