Renault Master
| 12:03 | Arjan Olsthoorn

Nieuwe Renault Master meldt zich

Renault Trucks kondigt aan in 2024 een nieuwe generatie bedrijfsvoertuigen op de markt te brengen: de Renault Trucks Master Red Edition. Deze serie voertuigen biedt een ruime keuze aan modellen in diverse uitvoeringen.

De elektrische versies, met een 40 kWh of 87 kWh batterij, bieden een WLTP actieradius van meer dan 410 km en heeft een volledig vernieuwd aerodynamisch design. De versies met nieuwe efficiënte dieselmotoren hebben een lagere CO2-uitstoot. Deze efficiënte motoren leveren vermogens van 105 tot 170 pk. Tevens is er een mogelijkheid om dit te koppelen aan een nieuwe automatische versnellingsbak met 9 versnellingen voor nog meer rijplezier.

Aanbod op maat

De Master is af fabriek verkrijgbaar als kiepwagen, bakwagen of bestelwagen met specifieke uitrustingen voor bezorgers. Ook is er een groot aantal andere uitrustingen verkrijgbaar bij Renault Trucks, zodat aan de eisen van elke sector kan worden voldaan. Het voertuig is verkrijgbaar in vijf modellen: chassis cabine (L2, L3), platform cabine (L2, L3), gesloten bestelwagen (L2H2, L3H2), gesloten bestelwagen met dubbele cabine (L2H2, L3H2) en de combi voor personenvervoer.

Rijcomfort en veiligheid

De Renault Trucks Master Red Edition en Master E-Tech Red Edition zijn standaard voorzien van een zeer complete uitrusting die het rijcomfort verhogen, zoals een gebruiksvriendelijk dashboard gericht naar de bestuurder, een tweede 10,1″ scherm, een inductielader en draadloze compatibiliteit met Apple CarPlay en Android Auto, inclusief toegang tot Google Services, automatische airconditioning en royale opbergruimte.

Verder zorgen nieuwe geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) voor meer veiligheid en rijcomfort. De nieuwe voertuigen kunnen worden uitgerust met adaptieve cruise control en snelheidsbegrenzer, parkeersensoren (achter, voor en opzij) met achteruitrijcamera, rijstrookassistent, dodehoekwaarschuwing en verkeersbordenherkenning. Dankzij de kleine draaicirkel is de Renault optimaal wendbaar. De Master heeft opvallende designelementen die kenmerkend zijn voor Renault Trucks. Het eerste wat opvalt is de grille met rode sierelementen. Ook zitten er Red Edition-badges op de zijkanten en het kenmerkende vierkante vrachtwagenembleem op de achterkant van het voertuig. Rode veiligheidsgordels en vloermatten geven het interieur een persoonlijke tint.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie