| 10:40 | Arjan Olsthoorn

Alle AB-bedrijven onder 1 naam verder: AB Texel

Vanaf 1 januari 2024 gaat de AB Transport Group een merk voeren voor alle bedrijven die daaronder vallen. De transportonderneming is vooral bekend als AB Texel en zij willen die naam nog meer benutten. Dat betekent dat de namen Combex en May Transporte gaan verdwijnen, een uitzondering is Bosman Transport dat het eigen logo blijft behouden.

“Als transportpartner in agri, food en bouw helpen we onze klanten elke dag hun ambities te realiseren. We werken samen in de keten aan het optimaliseren van logistieke processen. Om flexibel in te kunnen blijven spelen op de (veranderende) behoeften van onze klanten en een efficiencyslag te maken gaan we onze organisatie anders inrichten: niet alleen op basis van markt, maar ook op type transport. Zo gaan we o.a. al ons stukgoedtransport in 1 bedrijf onderbrengen. Afgelopen jaar zijn we sterk gegroeid in het zak- en stukgoedtransport. Met een vloot van ca. 150 schuifzeiltrailers bedienen we een groeiend aantal klanten en verdichten we ons distributienetwerk. Dit doen we nu nog vanuit verschillende bedrijven. De komende periode bundelen we ons specialisme en brengen we het transport van stukgoed veevoer, meel, pootgoed en bouw samen in 1 bedrijf, om onze positie in deze tak van transport te verstevigen,” aldus het bedrijf.

Nieuw logo

De nieuwe organisatiestructuur vraagt ook aanpassing van het marktgeoriënteerde merkenbeleid. “We kiezen nu voor één krachtig merk: AB Texel. Ons logo hebben we hierop aangepast: aan het vertrouwde AB beeldmerk met groene stip is ‘Texel’ toegevoegd. Zo weerspiegelt het logo ons merk. Onder 1 vlag bouwen we verder aan het succes van AB Texel.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie