| 10:05 | Rik Werner

Nieuwe opleidingstruck Cornelissen is rijk uitgeruste DAF

Cornelissen Transport beschikt sinds deze week over een nieuwe opleidingsvrachtwagen, die uiterlijk alle kenmerken heeft van een heuse showtruck.

Het gaat om een DAF XF 450FT Super Space Cab. Met de truck verzorgt Cornelissen verschillende opleidingen voor haar chauffeurs, waaronder Code 95 trainingen.

Traxon

De kersverse DAF is voorzien van de nieuwe Traxon versnellingsbak en zuinige MX-11 450 pk motor in combinatie met de MX-Engine brake. De truck is tevens voorzien van een LZV-keuring, waardoor deze ook geschikt is om in te zetten als LZV combinatie.

Cornelissen DAF XF 450FT Super Space Cab

 

Dubbele bediening

De cabine heeft, zoals het een lestruck betaamt, dubbele bediening en extra zitplaatsen. De truck is opgebouwd bij Garage Verspui uit Hoornaar met diverse extra’s, waaronder een lange zonneklep, een onderspoiler, en diverse extra verlichting. Garage Verspui is tevens verantwoordelijk voor het ontwerp en het spuitwerk van de opleidingsvrachtwagen. ,,Door zelf op te leiden, kan Cornelissen Transport in een uitdagende arbeidsmarkt, kandidaten selecteren, opleiden en perspectief bieden’’, zegt opleider Cees Sluijter.

Winkeldistributie

Cornelissen Transport, onderdeel van de Cornelissen Groep, verzorgt voor verschillende retailers de winkeldistributie in de Benelux, en vanuit Nijmegen wordt het groupage retail netwerk uitgevoerd. Cornelissen Transport heeft standplaatsen in Nijmegen, Tilburg, Geldermalsen, Nieuwegein, Den Bosch, Ede, Echt, Heteren en Zwolle.

Lees ook: Tweede DAF voor MT Hengelo en nog zuiniger dan gedacht

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie