Nieuwe MAN's
| 11:42 | Truckstar Redactie

Nieuwe MAN’s

MAN heeft aan twee transportbedrijven nieuwe trucks afgeleverd, waaronder een nogal zware trekker voor MVO.

Dit is een vijf-assige TGX 53.540: “Een van de weinige trucks die in aanmerking komt. We zijn zeer tevreden met onze nieuwe aanwinst”, aldus Andre Haak van Martens en Van Oord (MVO).

Het bedrijf had al meer dan twintig MAN’s in de vloot en sinds 17 augustus is dit monster daar ook onderdeel van. MVO gebruikt de zwaartransport-trekker voor het vervoer van graafmachines, hijskranen, dumpers en bulldozers. De trekkers moeten daarom aan de nodige eisen voldoen wat betreft laad- en trekvermogen.

Gezien het zware trekwerk is de TGX uitgerust met een Tipmatic-versnellingsbak met WSK-koppelomvormer en Intarder, hydrauliek ten behoeve van de oplegger en een Jost JSK50 Koppelschotel. MAN-dealer Thieu van Dorst heeft MVO begeleid met de ombouw naar een vijfasser. “De TGX 53.540 is standaard immers een vierasser. Met de extra as is het laadvermogen toegenomen tot 72 ton en is het de zwaarste trekker in onze vloot”, aldus Andre Haak.

JCL Logistics
Een ander bedrijf waar MAN momenteel goede zaken mee doet, is JCL Logistics in ’s Heerenberg. Daar werden onlangs 21 TGX 18.440 4×2-trekkers op de stoep gezet. Zeven van deze auto’s kunnen ook megatrailers trekken. 

Nieuwe MAN's

“We zijn actief in diverse branches, van retail tot automotive en van de chemische tot de gezondheidsbranche”, vertelt Erik Groot Wassink, directeur bij JCL Logistics. “Het varieert van transport voor de grotere supermarkten tot het vervoer van auto-onderdelen voor bijvoorbeeld Nedcar. We hadden best een ander merk truck kunnen kiezen, maar MAN bevalt ons gewoon heel goed”, aldus Groot-Wassink. De trucks zijn geleverd door MAN Varsseveld.

Nieuwe MAN's

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie