| 10:02 | Robert Servaas

Nieuwe MAN TGX voor Louwers & Van der Pijl

Bloemengroothandel Louwers & Van der Pijl heeft een nieuwe, bijzonder complete MAN TGX in gebruik genomen. Opvallend is niet alleen de schitterende kleurstelling, ook de uitrusting is van het hoogste niveau. De trekker is geleverd door Van Leeuwen Truckservice, vestiging Waddinxveen.

Louwers & Van der Pijl is een groothandel met een uitgebreide klantenkring in Scandinavië. De nieuw geleverde MAN gaat wekelijks rijden op bestemmingen in Denemarken. Collega’s die in de kleuren van het bedrijf rijden, bedienen Noorwegen en Finland. Dit gebeurt met een vloot van in totaal zeven trucks die per rit langs tientallen losadressen gaan. Het bedrijf bestaat intussen bijna dertig jaar.

Chauffeur en compagnon William De Mooij zegt dat hij en zijn compagnons door Van Leeuwen Truckservice werden uitgenodigd voor een ‘preview’ bezoek aan Leusden inclusief een proefrit. “Tijdens die proefrit viel al op dat deze nieuwe trekker heerlijk rijdt. Verder waren we direct onder de indruk van het compleet nieuwe en verbeterde interieur. MAN staat bij ons hoog in het vaandel vanwege de veiligheid, dus toen er serieus over vervanging in onze vloot nagedacht moest worden, had de nieuwe TGX alles bij elkaar opgeteld de beste papieren.”

De nieuwe MAN is de eerste uit een serie van drie. Deze TGX is volledig luchtgeveerd en heeft een motor die 510 pk levert. Dat standkachel en airco onopvallend geïntegreerd zijn, ervaart het bedrijf als een pre. Duidelijk is ook dat Louwers & Van der Pijl het nuttige met het aangename wil verenigen. Dat betekent leren stoelen en een met leer bekleed stuurwiel. Houten afwerklijsten en natuurlijk is de nieuwe MAN rondom voorzien van LED-verlichting met de voor trucks unieke automatische grootlichtassistent. De allerlaatste stand van techniek qua veiligheid is aan boord, inclusief de nieuwste rijbaanwissel- en dodehoek-assistent.

Bij Louwers & Van der Pijl verwachten ze zo’n 600.000 kilometer met de truck te rijden. “Daarna kijken we of we gaan inruilen. We rijden altijd nieuw. We willen netjes bij onze klanten voor komen rijden met modern, schoon en zuinig materieel. Om die reden is hierop ook een onderhoudscontract afgesloten. Een truck moet mooi opgebouwd zijn, zonder al te opvallend te worden. Dat is met deze heel goed gelukt. Hiermee kunnen we uitstekend voor de dag komen bij onze klanten en hiermee reist ons personeel veilig, zuinig en kan er comfortabel in de cabine overnacht worden, waarna de klant door uitgeruste medewerkers geholpen kan worden.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie