Iveco T-Way
| 08:00 | Bert Mateboer

Nieuwe Iveco T-Way, opvolger van de Trakker

Met de T-Way introduceert Iveco een nieuwe serie stevige terreinvoertuigen als opvolger van de Trakker. De ‘T’ in de aanduiding staat voor ‘Tough’. Daarmee wil Iveco zeggen dat de voertuigen robuust en stevig zijn. Auto’s voor het zware werk dus.

“Ik nodig jullie uit om binnenkort met de nieuwe auto’s kennis te maken en ze dan niet te sparen,” zei Luca Sra, Chief Operating Officer van Iveco, tijdens de online presentatie. Want de nieuwe T’s zijn volgens hem robuust, sterk en stoer en hebben een hoge torsiestabiliteit. “Het zijn de sterksten in de categorie zware jongens.”

Robuust

Het stalen chassis bestaat uit een frame van 10 mm dik staal, de vooras is geschikt voor 9 ton en voor de tandem-achterstel is een nieuw heavy-duty veersysteem toegepast dat voor een nog grotere grondspeling zorgt. Bij de achterwielen zijn nu schijfremmen toegepast, waardoor de voertuigen eerder tot stilstand komen, ook bij zware belading.

De nieuwe T-Ways zullen worden aangeboden als 4×4, 6×4, 6×6, 8×4 en 8×8 uitvoeringen.  De Cursor 9 of Cursor 13 motoren worden gekoppeld aan een 12- of 16-versnellings Hitronix-automaat die is voorzien van een Hill Holder, Rocking Mode en een kruipversnelling. Uitstekend spul voor het zware offroadwerk dus.

T-Way

De Iveco T-Way is de opvolger van de Iveco Trakker.

New iveco

Meer info vind je op de website van Iveco.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie