Tweede Stralis Peet Beekenkamp
| 18:18 | Korneel Luth

Nieuwe Iveco-importeur Nederland

Dealer-organisatie Iveco Schouten neemt onder de naam Iveco NLS de commerciële activiteiten van Iveco in Nederland over.

Het doel van de overname is tweeledig. Enerzijds wil men het marktaandeel van Iveco in Nederland vergroten. Dat ligt momenteel iets boven de vier procent. De ambities die Iveco heeft voor de Trakker en Stralis, moeten in de nieuwe structuur waargemaakt worden.

Anderzijds wil Iveco sterker inzetten op LNG-trucks. Voor beide doeleinden zou een nieuwe benadering van de markt via Iveco Schouten goed uit kunnen pakken.

Op LNG-gebied heeft Iveco in Nederland al een sterke positie. De samenwerking tussen Iveco Schouten en Rolande LNG werpt hier duidelijk vruchten af.

Dealerstructuur blijft ongewijzigd

Iveco Nederland behoudt in den ieuwe constructie de verantwoordelijkheid voor bepaalde kernactiviteiten op Benelux-niveau. De dealerstructuur in Nederland blijft ongewijzigd. Er zijn hier vijf Iveco-dealers: Iveco Schouten, Cornelis Bedrijfsauto’s, Charles Feijts Groep, DEBA Bedrijfswagens en Twisk Truckservice. Hun vestigingen blijven gewoon bestaan. Schouten Holding in Giessen richt voor de overname de BV Iveco NLS op. De overname is effectief per 1 januari 2016.

Verschillende transportbedrijven hebben belangstelling voor de LNG-versies van Iveco. Lees ook:

LNG-trucks voor Rolande en Iveco Schouten

Rolande LNG en Aterro samen in productie bio-LNG

LNG-Iveco’s voor Middelkoop Duiven

Twee keer Iveco LNG voor Snel

Iveco Stralis LNG voor Speksnijder

Cornelissen kiest voor Iveco op LNG

Stralis Hi-Road LNG voor St van den Brink

Iveco Stralis LNG voor Peter Appel Transport

 

Klik hier voor alle Iveco-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie