Nieuwe eisen trucks Maasvlakte 2014
| 10:48 | Truckstar Redactie

Nieuwe eisen trucks Maasvlakte 2014

Het College van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam heeft het verkeersbesluit voor de Eerste en Tweede Maasvlakte goedgekeurd.

Hiermee treden nieuwe toegangseisen voor het vrachtverkeer in werking, en die zijn streng, vooral vanwege de vanuit de EU gestelde normen voor de luchtkwaliteit.

Vanaf 1 januari 2014 moeten alle vrachtwagens die vanaf 1 januari 2013 nieuw op kenteken gezet zijn, een Euro 6-motor hebben. Deze eis is niet raar, aangezien de Euro 6-norm per 1 januari 2013 ingaat.

Een tweede eis is echter dat vanaf 1 januari 2014 vrachtwagens niet ouder dan zeven jaar mogen zijn om de Maasvlaktes op te mogen. 

Het verkeersbesluit volgt een eerder besluit uit 2010 op. Branche-organisaties TLN en EVO waren erg ongelukkig met dit besluit, aangezien dit nog strenger was en tot kapitaalvernietiging zou leiden. Transporteurs zouden te snel hebben moeten investeren in nieuwe trucks.

Op aandringen van beide organisaties is Rotterdam met het nieuwe besluit gekomen. TLN en EVO zijn uiteindelijk tevreden met het nieuwe besluit. De nieuwe toegangseisen zijn in hun ogen ‘het maximaal haalbare’.

Foto: Strenge eisen vanaf 2014 voor vrachtwagens. (ANP)

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie