Veilig parkeren in Hyltena (S)
| 18:44 | Truckstar Redactie

Veilig parkeren in Hyltena (S)

Ook in het relatief veilige Zweden vormen ladingdiefstal en zeilensnijders een groter probleem voor transporteurs. Het gebied rondom de E4 ten zuiden van Jönköping geldt in dat opzicht als één van de meest risicovolle gebieden.

Om deze vorm van transportcriminaliteit terug te dringen opent eigenaar Mats Nilsson van het Statoil tankstation Hyltena een bewaakte parking. ‘Security Park Sweden’ zoals de beveiligde parkeerplaats gaat heten, beschikt over omheining en uitgebreid cameratoezicht. Nilsson: “Ik loop al 7 jaar met dit idee. Het is was alleen lastig om het te bekostigen. Veel mensen vinden het een goed idee, maar betalen er liever niet voor.” 

De één miljoen Zweedse kronen (ongeveer 100.000 euro) kostende beveiligde parkeerplaats biedt plaats aan ongeveer 25 trucks. Binnenkort opent Nillson een website waarop je kunt zien hoeveel plaatsen er beschikbaar zijn en waar ook meteen geboekt en betaald kan worden.

Betaalbaar
De kosten voor een overnachting komen op 100 Zweedse kronen. Daarvoor heeft de chauffeur ook de beschikking over douches, draadloos internet en gratis koffie. Nillson hoopt dat zijn concept navolging vindt in de rest van Zweden: “Zodat chauffeurs overal veilig kunnen parkeren.”

Komt het toch tot een inbraak op de beveiligde parkeerplaats, dan is Security Park verantwoordelijk voor de kosten. 

De nieuwe parking wordt geopend op woensdag 9 november. Hiermee verlaagt het aantal gratis parkeerplaatsen bij het tankstation van 35 naar twaalf. 

Bron: Trailer.se

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie